Wij hebben bij Acknowledge echt geleerd dat wat je op school leert veel complexer is in de praktijk.

Malissa Kieu en Bik Egmond - Stagiairs Business Intelligence

Malissa Kieu en Bik Egmond volgen samen de studie bedrijfsinformatica. Voor hun afstudeerstage gingen ze met Acknowledge in gesprek over Business Intelligence (BI) en verschillende interne bedrijfsprocessen. Malissa: “We waren samen actief op zoek naar een goed bedrijf om af te studeren. We kregen van sommige organisaties niet eens antwoord, maar Acknowledge was meteen enthousiast! Ze dachten ook meteen mee over de invulling van onze opdracht.” Bik vult aan: “We krijgen de ruimte om ons onderzoek te doen en te kijken wat we leuk vinden. Er zijn geen vaste regels, we kunnen makkelijk afspraken maken. Maar onze begeleiders zijn ook kritisch, stellen de juiste vragen en denken goed met ons mee. Het is echt een leerzame ervaring!”

“We werken aan best een gecompliceerd vraagstuk”

Het is geen wonder dat Malissa en Bik samen een afstudeerstage zochten. Ze hebben beiden een passie voor het maken van de vertaalslag tussen de techniek en de business. Hun afstudeeropdracht sluit hier perfect op aan. “De afdeling BI verzamelt data uit boekhouding- of HR-systemen. Ze maken hiervan rapportages voor andere afdelingen, zodat die meer controle of inzage krijgen. Maar de huidige manier is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt of ondersteund. Hier ligt best een gecompliceerd vraagstuk”, legt Bik uit. Malissa vult aan: “Wij doen onderzoek naar nieuwe technologieën voor het verzamelen van data. We bekijken hierbij vooral hoe de huidige workarounds verbeterd kunnen worden.”

“Het is heel fijn om met collega’s te kunnen sparren”

Ondanks dat de stagiairs in coronatijd van start gingen hebben ze inmiddels hun plek gevonden. Bik: “We hebben een goede indruk van iedereen. Mensen willen je echt helpen en luisteren ook naar je. De sfeer bij Acknowledge is fijn. Het is een professionele omgeving, maar alle deuren staan open en je kunt op iedereen afstappen. En ik vind het ook fijn om met collega’s te kunnen sparren.” Wil jij ook graag bij Acknowledge stage lopen? Malissa heeft nog een tip: “Kijk echt rond in de organisatie en ga ook in gesprek met collega’s. Iedereen wil met je praten. Door over de afdelingen te lopen vang je meer verhalen op en zie je meteen wie belang heeft bij jouw opdracht of onderzoek. Ben ook niet bang om dingen te vragen. Iedereen is heel behulpzaam!”


Verhalen van andere collega's


Ook op zoek naar een leuke stage?

Ben je na het lezen van deze ervaring benieuwd geworden naar onze organisatie? Bel, app of mail onze corporate recruiters. Samen met jou zoeken zij naar jouw ideale stage bij Acknowledge!


We horen graag van je!

Ben je na het lezen van deze ervaring benieuwd geworden naar onze organisatie? Bel, app of mail onze corporate recruiters. Samen met jou zoeken zij naar jouw ideale stage bij Acknowledge!

Kunnen wij je helpen?