Data scientist

Organisaties zien steeds meer de waarde in van data en hoe dit hun bedrijfsvoering positief kan beïnvloeden. Maar hoe ga je aan de slag met zo’n bak informatie? Huur een data scientist in! Deze expert verzamelt, analyseert en interpreteert de grote hoeveelheden data in je organisatie en trekt hier nuttige conclusies uit.

Data scientists werkt met allerlei soorten data, van financiële gegevens tot klantgegevens en van informatie uit sensoren tot social media-data. Het zijn een soort detectives die naar patronen en trends in de data speuren, totdat ze de juiste inzichten hebben gekregen die waardevol zijn voor een organisatie. Een van de belangrijkste taken van een data scientist is het opstellen van modellen en algoritmen om data te analyseren. Hierbij gebruikt de expert in veel gevallen statistische methoden en machine learning-technieken.

Daarnaast is de scientist verantwoordelijk voor het visualiseren van de data, zodat deze gemakkelijk te begrijpen is voor mensen die geen data-expert zijn. Via rapportages en aanvullende communicatie worden bevindingen en inzichten aan het management en andere afdelingen binnen de organisatie gepresenteerd, zoals marketing, IT en HR. Data scientists zijn doorgaans echte teamspelers die ervoor zorgen dat data-analyse en -interpretatie belangrijke onderdelen van de bedrijfsstrategie worden. Een onmisbare expert voor datagedreven organisaties!

Data scientist

De kennis van onze data scientists

Op zoek naar een data scientist om jouw organisatie te helpen? Huur een expert in via Acknowledge.

Snelle expertise

De juiste kennis en vaardigheden zonder investeren in de zoektocht naar een nieuwe medewerker.

Betere inzichten

Onze specialisten (her)kennen de waarde van data én halen hier de beste informatie uit.

Advies op maat

Consultancy gebaseerd op de wensen, kansen en eisen van jouw organisatie.


Veelgestelde vragen

Als je het hebt over data-experts, dan zijn er twee rollen waar je vaak over hoort: data scientist vs data analyst. Hoewel er veel overlap is tussen deze twee rollen, zijn er ook duidelijke verschillen. Een data-analist is iemand die verantwoordelijk is voor het verzamelen, opruimen en analyseren van data. Dit soort specialisten kijken naar historische gegevens en proberen patronen en trends te ontdekken die van waarde kunnen zijn voor een bedrijf. Ze richten zich vaak op specifieke vragen of problemen en geven antwoorden op basis van de data die zij hebben verzameld. Een data scientist gaat een stap verder en gebruikt vaak statistische methoden en machine learning-technieken. Ze gaan ook op zoek naar nieuwe databronnen en technologieën om data-analyses te verbeteren. Hun werk richt zich meer op het uitvoeren van onderzoek en het ontdekken van nieuwe waardevolle inzichten.

Datascientists die je via Acknowledge IT-detachering inhuurt kunnen gebruikt worden voor een breed scala aan projecten, zoals het opzetten van een data-analyseprogramma, het ontwikkelen van voorspellende modellen, het verbeteren van de datakwaliteit, het ontwerpen van datavisualisaties, het ondersteunen van besluitvorming met data-analyse, het uitvoeren van data-onderzoek en het implementeren van nieuwe technologieën voor data-analyse.

We zorgen altijd voor een grondige screening van de experts die wij aanbieden. Die screening bestaat onder meer uit een evaluatie van hun opleiding, werkervaring en vaardigheden. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de datascientist die je via Acknowledge inhuurt over de juiste kwalificaties en ervaring beschikt om projecten binnen je organisatie succesvol uit te voeren.