Back-up & disaster recovery

ICT is uit geen enkele organisatie meer weg te denken. Maar wat als zich een calamiteit voordoet, zoals een brand of storm? Je storagesysteem kan zomaar onherstelbaar zijn beschadigd. Een goede back-up en disaster recovery biedt uitkomst voor jouw organisatie!

Een hele functionele manier waarop cloud wordt ingezet is als Back-up as a Service (BaaS) of Disaster Recovery as a Service (DRaaS). In het back-upproces wordt een reservekopie gemaakt van functionaliteiten en informatie en worden systemen opgezet die gegevensherstel na verlies mogelijk maken. Ga je nog een stap verder, dan kun je cloud ook inzetten voor disaster recovery. Dit proces van beleidsmaatregelen, hulpmiddelen en procedures wordt vastgelegd in een disaster recovery-plan dat herstel van systemen na een calamiteit mogelijk maakt.

De kosten kunnen hoog oplopen wanneer je voor alle bedrijfsonderdelen een disaster recovery instelt. Bepaal welke ICT-toepassingen kritieke bedrijfsfunctionaliteiten en -informatie ondersteunen en stel alleen een plan op voor die onderdelen die noodzakelijk zijn voor de bedrijfscontinuïteit. Houd er ook rekening mee dat je data altijd moet voldoen aan het hoogste veiligheidsniveau van je organisatie. Onze securityconsultants kijken graag met je mee!

Back-up & disaster recovery

Onze dienstverlening voor Baas en DRaaS

Wij beperken bij dataverlies, servercrashes of geslaagde hackpoging de gevolgen tot een minimum met een back-up & disaster recovery-plan.

Continuïteit van bedrijfsprocessen

Kritieke bedrijfsprocessen blijven functioneren door snel herstel van gegevens en systemen.

Veiligheid en naleving

Data voldoet altijd aan het hoogst geldende veiligheidsniveau voor de organisatie.

Kostenbesparing

Helpt selectief plannen voor kritieke onderdelen om kosten te besparen.