Wide area network (WAN)

Het is onderdeel van elk connectiviteitsproject, maar blijft vaak onderbelicht: het wide area network (WAN). Hoe communiceer je als organisatie met de buitenwereld en hoe richt je de voorzieningen hiervoor het beste in? Wil je het verkeer centraal routeren en afhandelen, of juist liever lokaal? Acknowledge ondersteunt organisaties bij deze vragen door de WAN in te richten naar jouw behoeften.

WAN biedt toegang tot één virtueel netwerk voor alle gebruikers en over grote afstand, zonder de noodzaak voor fysieke of openbare IP-adressen. Dit maakt efficiënter gebruik van bandbreedte mogelijk en verhoogt de snelheid van het netwerk. Een WAN bestaat uit routers, switches, firewalls en modems. Daarnaast maken ze gebruik van diverse andere voorzieningen, zoals telefoonlijnen, glasvezelkabels en satellieten om connectie mogelijk te maken.

Acknowledge biedt een internetverbinding waarmee medewerkers en relaties van je organisatie op een efficiënte manier toegang krijgen tot applicaties, applicatiedata, internet en andere locaties. Aansluitend op de markt bieden we hier twee routes voor aan (MPLS en SD-WAN). We kiezen de best passende oplossing voor connectiviteit op basis van de wensen en behoeften van jouw organisatie.

Wide area network (WAN)

De WAN van Acknowledge

De wensen en eisen van jouw organisatie bepalen de architectuur, inrichting, het functioneren en de beschikbaarheid van de WAN én de keuze voor de verschillende type verbindingen.

Schaalbaarheid

Breid netwerken uit over grote geografische gebieden zonder connectie te verliezen.

Centraal gegevensbeheer

Beheer en beveilig toepassingen centraal voor verschillende locaties tegelijk.

Flexibele contractduur

Merkonafhankelijke toegang tot internet met een contractuur van één, drie of vijf jaar.

Multiprotocol label switching

Multiprotocol label switching (MPLS) is een van de nieuwste methoden voor dataoverdracht in netwerken. Het zorgt voor een efficiënte en flexibele routing van data. Door datapakketten te labelen kan het netwerk de data langs de meest optimale route sturen, zonder afhankelijk te zijn van fysieke of openbare IP-adressen. De labels fungeren hierbij als identificatie. Dit is vooral handig voor organisaties met meerdere locaties die hun netwerktoegang binnen hetzelfde netwerk willen scheiden en beheren, bijvoorbeeld om het netwerk toegankelijk te maken voor klanten. Dit leidt tot een efficiënter gebruik van de bandbreedte en een verhoogde netwerksnelheid. Acknowledge past MPLS bijvoorbeeld toe om verkeer van en naar ons datacenter te routeren, vaak in combinatie met een beheerde firewall.

Software-defined WAN

Een software-defined wide area network (SD-WAN) is een moderne aanpak van netwerkbeheer die het een stuk gemakkelijker maakt om verschillende locaties te koppelen aan één centraal netwerk. Dankzij SD-WAN sturen organisaties netwerkverkeer op basis van specifieke criteria, zoals bandbreedte en applicatietype. In tegenstelling tot MPLS kan SD-WAN gebruik maken van meerdere verbindingstypen, inclusief het lokale internet. Dit betekent dat verkeer plaatselijk wordt afgehandeld en niet naar een centrale locatie wordt gerouteerd. Hierdoor blijven bedrijfskritische applicaties beschikbaar, zelfs als een verbinding wegvalt. SD-WAN biedt grote voordelen, zoals een verhoogde snelheid, beter bandbreedtegebruik, lagere operationele kosten en efficiënter gebruik van middelen voor implementaties op meerdere locaties (multi-site).