Security-assessment en pentesting

Hoe veilig is jouw organisatie in de huidige staat? Waar liggen grootste kwetsbaarheden? En wat is hier de oplossing voor? Organisaties stellen zichzelf deze vragen, maar vinden vaak geen eenduidige antwoorden. Acknowledge biedt hiervoor een security-assessment, met pentesting als belangrijk onderdeel.

Een security-assessment bekijkt het doelwit van mogelijke cyberaanvallen binnen een IT-infrastructuur en onderzoekt dit van binnenuit. Een penetration test (penetratietest) richt zich op het doelwit van aanvallen op bijvoorbeeld webapplicaties en websites. Het onderzoek vindt van buiten naar binnen plaats.

Als onderdeel van een compliancy-traject zijn organisaties vaak verplicht een periodieke penetratietest – of pentest – uit te voeren. Onze consultants bepalen samen met jouw organisatie de scope. We brengen de huidige IT-infrastructuur in kaart en bepalen de informatieveiligheidsrisico’s. De technische en fysieke risicoanalyses van de actieve pentest vertalen we naar een rapport met verbeteradviezen en preventieve maatregelen die je direct in de praktijk kan brengen.

Security-assessment en pentesting

Security-assessment en pentesting bij Acknowledge

We scannen op actuele kwetsbaarheden en identificeren zwakke plekken in je IT-omgeving.

Duidelijk beeld

Creëert inzicht in de status van beveiliging van informatie en infrastructuur.

Risicobeheer

Test, beoordeelt en classificeert risico’s op periodieke basis.

Advies op maat

Analyses en verbeterpunten vastgelegd in een duidelijke rapportage.