Overheden werken voor de burger. Bij het invoeren van nieuwe manieren van dienstverlening moet iedereen zijn of haar weg kunnen vinden naar de juiste voorzieningen. Mensen zijn toch belangrijker dan nieuwe systemen? Onze ICT speelt hier handig op in. Door slimme innovaties in te zetten ondersteunen we overheden om de overstap te maken naar een krachtige dienstverlening voor burgers en bedrijfsleven.

De belangrijkste ontwikkelingen

Door de nieuwe technologieën neemt digitalisering toe en verdwijnt langzaam het persoonlijke contact tussen burgers en overheden. Kijk maar naar het gebruik van DigiD of het online aanvragen van vergunningen of identiteitsbewijzen. Hierdoor kunnen burgers, bedrijven en instellingen steeds meer zelf doen. Door de nieuwe privacywetgeving, een toename in beschikbare (big) data en de uitwisseling hiervan wordt het belang van een sterk securitybeleid steeds groter. We willen immers niet dat persoonlijke gegevens op straat komen te liggen.

De manier waarop gemeenten en overheidsinstanties zijn ingericht verandert enorm. Door het gebruik van internet en andere technologische oplossingen kunnen medewerkers een stuk flexibeler en efficiënter werken. Organisaties die ‘het nieuwe werken’ omarmen geven hun werknemers de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken.

ICT als basis voor strategische vraagstukken

Technische innovaties maken het voor gemeenten en overheden mogelijk om belangrijke strategische vraagstukken te optimaliseren. Een goede fundering is daarom een must! Maar hoe kun je een ijzersterke ICT-infrastructuur inrichten in een sector waar continuïteit en gebruiksgemak voorop staan? En hoe ga je als gemeente of overheidsdienst om met de grote hoeveelheden data die dagelijks beschikbaar komt? Wij denken proactief mee met het optimaliseren van werkprocessen en het realiseren van een nieuw ICT-beleid. Samen met jouw gemeente of overheidsinstantie geven we vorm aan strategische vraagstukken als mobiliteit, veiligheid en het sociale domein. We zijn ervan overtuigd dat de juiste technologie zorgt voor een goede samenwerking tussen medewerkers, inwoners en ondernemers.