Applicatiebeheerder

Applicaties zijn onmisbare tools voor dagelijkse werkzaamheden en beslissingen binnen elke organisatie. Maar wat gebeurt er als er iets misgaat met die applicaties? Als organisatie is het belangrijk om te investeren in een goed applicatiebeheer. Door een applicatiebeheerder aan je organisatie te koppelen ben je verzekerd van soepel werkende applicaties en wordt je personeel ondersteund bij technische problemen.

Soepel werkende applicaties zijn erg belangrijk om de workflow in je organisatie zo optimaal mogelijk te houden. Huur je via Acknowledge een (functioneel) applicatiebeheerder in, dan kun je er zeker van zijn dat jouw applicaties altijd up-to-date en optimaal functionerend zijn. Een applicatiebeheerder is namelijk verantwoordelijk voor de dagelijkse beheertaken van applicaties en biedt daarnaast ondersteuning aan de gebruikers. Hierdoor kun jij je gewoon blijven concentreren op je eigen werk. Dit soort IT-specialisten zijn ook in staat om eventuele technische problemen snel op te lossen, zodat jij en je team zonder onnodige vertragingen verder kunnen met jullie werkzaamheden.

Een applicatiebeheerder verzekert de beschikbaarheid en continuïteit van jouw applicaties, beantwoordt vragen van gebruikers en lost eventuele problemen op. Daarnaast zijn dit soort experts verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe releases en updates, zodat gebruikers altijd over de nieuwste versie kunnen beschikken. Tot slot is de beheerder ook verantwoordelijk voor het onderhouden van documentatie en rapportages, waardoor er altijd een overzichtelijk beeld is van de status van de applicaties en de uitgevoerde werkzaamheden.

Applicatiebeheerder

Zo werken onze applicatiebeheerders

Dankzij een applicatiebeheerder zijn je systemen altijd up-to-date functioneren ze optimaal.

Snel verder geholpen

Ondersteuning van de eindgebruiker bij problemen en vragen.

Korte of lange periode

Op basis van detachering, zo lang jij onze expert nodig hebt.

Altijd resultaat

Applicatiebeheer op maat voor jouw organisatie.


Veel gestelde vragen

Het werk van dit soort IT-specialisten bestaat uit het beheren van de applicaties die binnen je organisatie worden gebruikt. De expert zorgt er in dit geval voor dat ze soepel blijven functioneren en bijtijds worden geüpdate, zodat je personeel van de nieuwste functies gebruik kan maken. Kortom, de rol van een applicatiebeheerder is van betekenis als je een soepele workflow binnen je organisatie verlangt.

In het geval van applicatiebeheer is de professional verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de applicaties binnen een organisatie. Daarnaast biedt hij of zij ondersteuning aan de gebruikers van de applicaties. Een functioneel applicatiebeheerder richt zich daarentegen specifiek op de functionele aspecten van de applicaties. Ook is hij of zij verantwoordelijk voor het beheren van de functionaliteiten. Functioneel applicatiebeheer betekent ook het uitvoeren van tests om te verzekeren dat de applicaties aan de behoeften van de gebruikers voldoen.

Acknowledge neemt je veel zorgen uit handen. Zo hoef je geen vacature te plaatsen en tijd te verspillen aan allerlei sollicitatiegesprekken. Wij selecteren de expert die het beste bij je organisatie past. Daarbij checken we natuurlijk nauwkeurig of de applicatiebeheerder succesvol een opleiding heeft afgerond die aansluit op de gewenste werkzaamheden.

Er zijn heel veel verschillende sectoren te bedenken waar goed applicatiebeheer van essentieel belang is. Zo detacheert Acknowledge regelmatig applicatiebeheerders bij een gemeente. Daarnaast is het steeds gebruikelijker om vanwege toenemende automatisering een applicatiebeheerder in de zorg in te schakelen. Ongeacht het vlak waarop je organisatie actief is, we kunnen je vrijwel altijd van een passende IT-expert op het gebied van applicatiebeheer voorzien.

Als je binnen je organisatie gebruik maakt van AFAS, dan is het niet meer dan logisch dat je graag een expert in huis wilt halen die al eerder met deze software heeft gewerkt. Geef deze wens aan ons door, dan zorgen wij er tijdens onze selectieprocedure voor dat we gegarandeerd een uitmuntende AFAS-applicatiebeheerder aan je organisatie koppelen.

De hoogte van het salaris van een applicatiebeheerder hangt af van meerdere factoren. Denk daarbij onder meer aan kennis van specifieke expertises, het aantal jaren dat de expert dit soort werkzaamheden tot nu toe heeft uitgevoerd en de complexiteit van de gewenste werkzaamheden.