Netwerkbeheerder

Veel bedrijven hebben te maken met een steeds complexere digitale infrastructuur. Terwijl het netwerk alsmaar verder groeit, vermindert het overzicht. Zonder een goede netwerkbeheerder kan het digitale fundament waarop jouw bedrijf is gebouwd zomaar instorten.

Maar wat doet een netwerkbeheerder precies? De ICT-netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor het functioneren en het onderhoud van het netwerk in je organisatie. Zo’n netwerk bestaat uit meer dan alleen computers en software. Ook telefoons, printers, routers, servers en externe harddisks behoren ertoe. En dan hebben we het niet eens gehad over de virtuele werkplek in de cloud of de beveiliging van je digitale infrastructuur.

Bij een goed ICT-netwerkbeheer zijn alle onderdelen van het netwerk tot in de kleinste details op elkaar afgestemd. Een netwerkbeheerder van Acknowledge ontwerpt een netwerk voor jouw organisatie dat zo is ingericht dat alle werknemers er veilig en zonder veel moeite gebruik van kunnen maken. Je hebt tenslotte niets aan een uitgebreid netwerk waar werknemers niet mee uit de voeten kunnen. Is het fundament voor het netwerk gelegd, dan ben je al een eind op de goede weg!

Netwerkbeheerder

De specialiteiten van een netwerkbeheerder

Onze specialisten bieden ondersteuning op maat voor het ICT-netwerkbeheer van jouw organisatie.

Compleet ICT-netwerk

Alle ICT-onderdelen on-premise en in de cloud zijn aangesloten.

Controle op functioneren

Zo min mogelijk onderbreking van het netwerk door continue controle.

Optimalisatie van het netwerk

Verbeteringen op basis van directe feedback van werknemers.


Veelgestelde vragen

Ja, dat is er. Simpel gezegd: een netwerkbeheerder beheert de complete digitale infrastructuur van een bedrijf en zorgt ervoor dat alle software, hardware en aanverwante apparaten perfect op elkaar zijn afgestemd. De systeembeheerder is verantwoordelijk voor het perfect functioneren van de computersystemen, de installatie van software, back-ups, het up-to-date houden van het systeem, het oplossen van technische problemen op en het geven van advies.

Binnen een bedrijf met een klein netwerk is dat in principe mogelijk, maar als het netwerk groeit neemt ook het aantal taken van zowel de netwerkbeheerder als systeembeheerder toe.

Het ontwerpen, realiseren, onderhouden en optimaliseren van een netwerk kost veel tijd en energie. Dat geldt ook voor het beheren van de computersystemen en het oplossen van technische problemen. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om het ICT-beheer uit te besteden aan externe experts. Op die manier kunnen zij zich volledig concentreren op hun kernactiviteiten.