UX-designer

Maakt jouw bedrijf al gebruik van een UX-designer? De laatste jaren is UX-webdesign steeds belangrijker geworden. Bezoekers van een website en gebruikers van apps zijn niet meer tevreden met een mooi design alleen. Ze eisen gebruikersgemak en een website die functioneert. UX-designers geven het werk van de traditionele UI-designer meerwaarde.

Maar wat doet een UX-designer eigenlijk? UX staat voor user experience, ofwel gebruikerservaring. Website- en appgebruikers willen direct op hun doel afgaan en op eenvoudige manier een aankoop doen, contact opnemen of chatten met de helpdesk. UX-specialisten kruipen in de huid van de bezoeker om de optimale gebruikerservaring te creëren. Met onderzoek naar bijvoorbeeld de customer journey en het bezoekersgedrag analyseren zij op welke punten de user experience voor verbetering vatbaar is.

Het verschil tussen UX- en UI-design is dat UI (user interface) zich alleen bezig houdt met de gebruikersomgeving, dus het grafisch ontwerp van een website of applicatie. Hoewel dit een belangrijk onderdeel is van webdesign is juist de interactie een veel grotere rol gaan spelen. Tegenwoordig kiezen webdesigners ook steeds vaker voor een mobile first-benadering voor het optimaliseren van de gebruikerservaring. UX- en UI-designers vullen elkaar hierbij uitstekend aan!

UX-designer

De UX-designers van Acknowledge

Onze gespecialiseerde webdesigners zetten zich met veel passie in voor elke organisatie.

Verbeterde klanttevredenheid

Bezoekers van je website komen graag terug dankzij een fijne online ervaring.

Verhoogde vindbaarheid en conversie

Betere online resultaten door geoptimaliseerde webpagina’s op elk device.

Website op maat

Onze designers houden rekening met de wensen en behoeften van jouw organisatie.


Veelgestelde vragen

Een optimaal functionerende website met veel gebruikersgemak zorgt voor meer bezoekers, interactie en (mogelijke) klanten.

Onze UI- en UX-experts ontwerpen websites en webshops die meegroeien met de klant. Dit bieden wij aan in combinatie met het development en managed hosting.

Ja, vaak gaan UX- en UI-webdesign hand in hand. Als er veranderingen worden aangebracht in de user experience betekent dit meestal ook dat de user interface moet worden aangepast.