LAN en WLAN

Een betrouwbaar netwerk vormt de basis van een sterke ICT-infrastructuur. Het is onmisbaar voor de dagelijkse communicatie en werkzaamheden, doordat het de apparaten van je werknemers via fysieke (LAN) en draadloze (WLAN) verbindingen koppelt aan elkaar, het internet en andere ICT-voorzieningen.

Door te kiezen voor een toekomstvaste oplossing met de nieuwste generatie apparatuur voldoet de LAN- of WLAN-inrichting van je organisatie altijd aan de hoogste standaarden. Het is bovendien uit te breiden met extra modules, securityvoorzieningen en aanvullende ondersteuning.

Acknowledge adviseert, levert en beheert netwerkoplossingen met centraal management, switches en access points en aanverwante software. We inventariseren de behoeften van jouw organisatie, voeren een nulmeting uit, stellen op basis van deze nulmeting een ontwerp op en creëren een toekomstbestendig netwerk. Hierin worden we ondersteunt door ons partnership met HPE Aruba, marktleider op het gebied van bedrade en draadloze netwerkoplossingen.

LAN en WLAN

Onze partners


HPE Aruba

LAN en WLAN bij Acknowledge

De netwerkspecialisten van Acknowledge kennen de markt, de technologie én de zorgen van onze klanten.

Optimale netwerkprestaties

Efficiënter gebruik van netwerkbronnen door de diensten voor LAN en WLAN te combineren.

Procesmatige aanpak

Ondersteuning van intake tot passend ontwerp en van installatie tot rapportage.

Passende oplossing

We bieden desktop-switches, single- of multi-site inzet van access points en koppelingen.


Verbinden op jouw manier

Een efficiënte en betrouwbare netwerkverbinding is essentieel voor moderne organisaties. De LAN en WLAN van Acknowledge bieden een solide basis voor communicatie en dagelijkse werkzaamheden door apparaten zowel fysiek als draadloos te verbinden.

Local area network (LAN)

Een local area network (LAN) biedt bekabeld toegang tot ICT-voorzieningen en internet. De gekozen netwerkarchitectuur bepaalt de samenstelling en het functioneren van het bekabelde netwerk. Wanneer het bedrijfsnetwerk uit meerdere switches bestaat kunnen deze worden gestapeld (stacked), waardoor de switches als één grote switch te beheren zijn en de maximale doorvoersnelheid behaald wordt. Acknowledge koppelt onder andere WLAN-access points, IP-DECT-basisstations, IP-telefoons en IP-camera’s aan het bedrijfsnetwerk.

Wireless local area network (WLAN)

Volgens een veilige aanmeldprocedure verkrijgen medewerkers en gasten toegang tot ICT-voorzieningen en internet via een draadloos netwerk. In het ontwerp voor een wireless local area network (WLAN) wordt voor de plaatsing van access points standaard uitgegaan van volledige dekking en redundantie. Afhankelijk van de hoeveelheid sessies en de ruimtelijke indeling wordt een mix van access points voor binnen- en buitengebruik ingezet. We bieden daarnaast de mogelijkheid een configuratie op switches of access points in te laden.