Business Intelligence

Er is tegenwoordig een overvloed aan data beschikbaar. Veel organisaties hebben de beschikking tot data uit verschillende bronnen. Vaak is het lastig om al die data effectief te gebruiken, omdat de gegevens ongestructureerd zijn. Met behulp van Business Intelligence leveren deze gegevens een hoop interessante informatie en waardevolle inzichten op voor het maken van strategische beslissingen.

Onze data engineers organiseren gegevens voor analytische doeleinden en maken de data beschikbaar en bruikbaar voor anderen. Het datawarehouse verzamelt, valideert, combineert en structureert data afkomstig uit deze bronnen binnen en buiten jouw organisatie. Een datawarehouse haalt dus niet alleen de data op uit verschillende systemen, maar verbetert ook de kwaliteit van de data. Hiermee wordt het dé bron van informatie voor het maken van analyses, (management)rapportages en dashboards. Je organisatie profiteert hierdoor optimaal van de aanwezige data.

Het is onze ambitie klanten te inspireren en vooruit te helpen, zodat zij als datagedreven organisatie aan de slag kunnen. We analyseren en gebruiken data voor financiële, organisatorische en informatievraagstukken. Door de juiste informatie te gebruiken kun je sturen op basis van interessante data-inzichten. Zo ondersteunt Business Intelligence je bedrijfsactiviteiten en kan je organisatie risico’s beheren en beter geïnformeerde beslissingen nemen.

Business Intelligence

De basis van Business Intelligence

Binnen Business Intelligence onderscheiden we verschillende oplossingen en technieken om data driven beslissingen te nemen.

Datawarehousing

Allerlei soorten data worden samen ondergebracht in één systeem.

Databases

Een overzichtelijk digitaal opgeslagen archief vol handige gegevens.

Big data

Hogere efficiëntie en snellere verbetering door het verzamelen van grote datasets.