Fijn om mijn kennis en kunde meteen in uitvoering te mogen brengen."

Philip van Roeijen - Securityconsultant

Toen ik in de zomer van 2021 als securityconsultant aan de slag ging bij Acknowledge kon ik meteen aan de slag met een groot project. Zo kreeg ik de opdracht een kwetsbaarhedenscan uit te voeren bij een klant. Er bestond nog geen vaste manier om vanuit grote hoeveelheden data en bevindingen rapportages te schrijven, dus ging ik met een collega op zoek naar een geschikte tooling. Deze helpt om enorme bergen data informatief te maken volgens een vaste structuur en Acknowledge-sausje. Ik zocht naar een nieuwe hands-on uitdaging, die heb ik zeker gevonden!

“In mijn functie heb ik drie petten op”

Bij mijn vorige werkgever was defensieve security – gericht op het verdedigen tegen gevaren – onderdeel van mijn rol. Maar ik wilde meer van de offensieve kant zien, zoals het uitvoeren van penetratietests en securityassessments. Bij Acknowledge stond een mooie vacature open die perfect bij mij paste. Ik reageerde en toen is het balletje snel gaan rollen. In mijn huidige functie heb ik drie petten op. Ik fungeer als securityconsultant in het cybersecurityteam en DevOps-engineer voor secure webhosting. Daarnaast heb ik een adviserende rol, zowel intern voor Acknowledge als extern naar klanten van het securityteam.

“Dat is voor mij heel waardevol”

Onlangs heb ik bij een klant een kwetsbaarhedenscan afgerond op 3.000 systemen. Dat is best een omvang! Dan is het de kunst om het overzichtelijk in een rapport te krijgen voor een klant. En dit is gelukt! Voor een zorgklant heb ik een penetratietest uitgevoerd op tien van hun websites. Tijdens zo’n test probeer ik te zoeken waar zwakheden zitten in de online omgeving van een klant, zodat zij die kunnen herstellen. Heel mooi om bij te kunnen dragen aan een betere zorgverlening. Dat is voor mij heel waardevol.

“Ik voel me vanaf dag één gehoord”

Omdat ik mijn kennis van offensieve security wat wilde verdiepen ging ik in gesprek met de Ackademy van Acknowledge. Er werd meteen actie ondernomen en één maand na mijn indiensttreding mocht ik al aan de slag met een Certified Ethical Hacker-cursus. Ik voel me bij Acknowledge ook vanaf dag één gehoord, iets dat lang niet altijd vanzelfsprekend is. Fijn om mijn kennis en kunde meteen in uitvoering te mogen brengen. En iedereen is heel sociaal! Successen worden samen gevierd en je krijgt echt het gevoel dat je welkom bent.


Ook op zoek naar een leuke baan?

Ben je na het lezen van deze ervaring benieuwd geworden naar onze organisatie? Bel, app of mail onze corporate recruiters. Samen met jou zoeken zij naar jouw ideale baan bij Acknowledge!