Het is alsof ik nooit ben weggeweest en dat is heel fijn!"

Tom Isbouts en Josh Endruweit - Trainees technisch consultant

Tom Isbouts en Josh Endruweit zijn samen begonnen aan een traineeship technisch consultancy. “Nadat ik mijn master Information Management had afgerond miste ik de techniek uit de praktijk. Ik kende Acknowledge al omdat ik er in 2018 stage had gelopen en nam daarom weer contact op. Het traineeship bood voor mij een mooie kans!”, vertelt Tom. Ook Josh was blij met het traineeship: “Ik werd door de recruiter van Acknowledge benaderd voor een functie bij remote beheer. Maar ik gaf aan dat ik graag wilde doorgroeien. Zij raadde me toen het traineeship aan, een erg mooi voorstel!”

“We leren écht uit de praktijk”

Het traineeship duurt een jaar. Tijdens het eerste halfjaar houden Tom en Josh zich vooral bezig met het behalen van de nodige certificaten, zoals voor Microsoft, Sophos en HelloID. “Daarna gaan we nog dieper in op technische ontwikkelingen in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan VMware en de infrastructuur.”, legt Josh uit. In het laatste halfjaar draaien de trainees mee in de praktijk. Tom: “We kijken mee bij meerdere afdelingen om te zien hoe de theorie in de praktijk wordt toegepast. Zo lopen we bijvoorbeeld mee bij de ServiceDesk, de ZorgDesk en beheer. Uiteindelijk ontwikkelen we ons verder binnen het team van de technisch consultants. Zo leren we écht uit de praktijk!” De trainees krijgen ook de mogelijkheid om zichzelf bij te scholen op het gebied van soft skills en managementvaardigheden.

“Het bevalt erg goed binnen de organisatie”

Op de vraag of ze Acknowledge aanraden als werkgever kunnen de mannen kort zijn: “Ja!”. Tom ligt toe: “Het bevalt me erg goed binnen de organisatie. Het bedrijf is open en informeel. Je kunt letterlijk overal binnenlopen en iedereen is bereid je te helpen. Dit beperkt zich niet tot je directe teamleden, want alle collega’s zijn benaderbaar. Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest en dat is heel fijn!” Ook Josh merkt dat hij heel welkom is: “Je kan bij iedereen aankloppen en er wordt veel begrip getoond. Tot nu toe is het een erg prettige ervaring en zit het traineeship goed in elkaar. Er was een goede voorbereiding, de verwachtingen die geschept zijn worden waargemaakt en ook de feedbackmomenten.


Verhalen van andere collega's


Ook op zoek naar een leuk traineeship?

Ben je na het lezen van deze ervaring benieuwd geworden naar onze organisatie? Bel, app of mail onze corporate recruiters. Samen met jou zoeken zij naar jouw ideale baan bij Acknowledge!