Infrastructure as a Service (hosting)

Infrastructure as a Service (hosting)

Acknowledge biedt met Infrastructure as a Service (IaaS) een optimale beschikbaarheid van de ICT-omgeving. Dit geeft werknemers meer flexibiliteit en functionaliteit.

Een belangrijk voordeel van de Infrastructure as a Service (hosting) is dat je heel flexibel functionaliteit toevoegt, bijvoorbeeld voor bedrijfsapplicaties die specifiek voor jouw organisatie zijn ontworpen. Bovendien benader je alle gewenste bestanden en applicaties online met elk gewenst apparaat. IaaS is de basis voor de moderne ICT-infrastructuur!

Acknowledge Infrastructure as a Service (hosting)

Nieuwe ICT-infrastructuur

De Acknowledge IaaS is ideaal voor organisaties die de wens hebben om zelf hun virtuele servers in te richten en te beheren. Daarnaast zetten we de IaaS in bij organisaties die zich willen focussen op hun dienstverlening richting de eindgebruiker zonder steeds bezig te moeten zijn met het beheer van de hardware. Je hoeft geen server, storage en netwerk meer aan te schaffen. In plaats daarvan richten we deze server met bijbehorende storage en netwerk in als een virtuele server. Een van de belangrijkste kenmerken van IaaS is dat het gebruik van hardware en resources (CPU, RAM, storage) effectiever plaatsvindt. Bij IaaS wordt de fysieke hardware met een aantal andere organisaties gedeeld. Deze fysieke hardware is opgedeeld in virtuele servers die van elkaar zijn afgeschermd.

Voordelen van de IaaS

Op basis van de benodigde capaciteit van je organisatie worden hardware en resources gemakkelijk op- en afgeschaald. Je hoeft geen grote investeringen en ingewikkelde vervangingsprojecten meer te doen voor hard- en software. Bovendien zitten de licenties voor de Microsoft Windows Server inbegrepen bij de Infrastructure as a Service. Doordat je geen eigen backend hardware meer hebt, ligt de druk op het beheer een stuk lager. De Acknowledge IaaS is geplaatst in Tier 4-geclassificeerde datacenters (hosting). Deze datacenters staan in Nederland, zodat er geen problemen zijn met de wet- en regelgeving voor dataopslag in andere landen.