Acknowledge ondersteunt de systeembeheerders van Frits Philips lyceum-mavo met kennis en advies, de inrichting van de ICT-infrastructuur en hardwarelevering.


We ervaren Acknowledge echt als partner. Sinds de samenwerking is er een last van onze schouders gevallen.

Richard VerdonschotSysteembeheerder bij Frits Philips lyceum-mavo

Sinds een aantal jaar is Acknowledge verantwoordelijk voor de ICT van Frits Philips lyceum-mavo in Eindhoven. Via haar hardwareleverancier kwam de onderwijsinstelling bij Acknowledge terecht. Tijdens het kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat Acknowledge aan alle behoeften van het Frits Philips lyceum-mavo kon voldoen. Met een gezamenlijk opgesteld meerjarenplan ging een mooi partnerschap van start. Toen bekend werd dat de onderwijsinstelling in 2017 zou gaan verhuizen naar een gloednieuw schoolgebouw werd Acknowledge ingeschakeld om de inrichting van de ICT-infrastructuur van het nieuwe pand op zich te nemen.

Nieuwbouwproject

Acknowledge werd al snel bij het project betrokken. “Er kwam een projectleider langs op locatie om de plannen rondom de bouw te bespreken”, vertelt Richard Verdonschot, systeembeheerder bij Frits Philips lyceum-mavo. Het contact met de elektriciens van de bouw werd al vroeg gelegd, waardoor Acknowledge heel intensief betrokken was bij de aanleg van de elektriciteit en lan-infrastructuur. Richard: “Die mannen hadden nog nooit meegemaakt dat een externe partij langskomt om alles te bespreken. Dankzij die samenwerking is alles exact zo ingericht zoals we het hadden bedacht.” Voor Frits Philips lyceum-mavo was het een groot voordeel dat ze voor dit project gebruik konden maken van een single point of contact. Bestellingen voor de hardware werden via Acknowledge uitgevoerd. “We konden zelf kiezen van welke leverancier we gebruik wilden maken. We kregen voor een à twee dagen een monteur over de vloer en binnen no-time was het hele pand draaiende”, vertelt Richard.

Uitbesteding van alle ICT-zaken en hardware

Continue ondersteuning door proactieve monitoring

Grote focus op de eigen kerntaken

Grote tijdbesparing

Naast de inrichting van de ICT-infrastructuur heeft het Frits Philips lyceum-mavo inmiddels al haar ICT-zaken en hardware bij Acknowledge uitbesteed. Door middel van proactieve monitoring wordt de onderwijsinstelling continu ondersteund. “Die monitoring heeft ons al meerdere keren uit de brand geholpen, omdat we nu op tijd weten wanneer iets mis gaat”, vertelt Richard. De rol van de systeembeheerders van het Frits Philips is bovendien veranderd. Richard legt uit: “Het grote netwerk is uitbesteed bij Acknowledge en wij zorgen voor het onderhoud. Zo lossen we de dagelijkse problemen zelf op. Voor ingewikkelde en specialistische zaken schakelen we Acknowledge op projectbasis in.” Zo houden Richard en zijn collega’s meer tijd over voor andere zaken, zoals het bijspijkeren en aanvullen van de kennis van medewerkers en het trainen van eindgebruikers.

Snel weer opgelost

Richard is niet alleen verantwoordelijk voor de ICT-omgeving van het Frits Philips lyceum-mavo, maar ook van het Huygenslyceum en Olympia. De integratie van de drie verschillende soorten scholen in één netwerk is volgens Richard een flinke uitdaging: “Iedere school heeft zijn eigen gezicht en werkwijze, maar het moet wel binnen de gezamenlijke infrastructuur passen.” De engineers van Acknowledge hebben zich daarom goed in de structuur van de organisatie verdiept. Richard beaamt dit: “Acknowledge denkt goed mee en lost problemen snel op. Is iets echt niet mogelijk, dan wordt dit duidelijk aangegeven en krijgen we altijd een prima alternatief.” Doordat de ICT-consultants de technische omgeving én de organisatie kennen kunnen ze altijd meedenken en een geschikte oplossing zoeken. “Wij hoeven eigenlijk niks meer uit te leggen, omdat de monteurs onze structuur en werkwijze heel snel oppakken”, vertelt Richard. Er worden bovendien regelmatig brainstormsessies gehouden waarbij aanpassingen of verbeteringen worden besproken.

Inrichting ICT-infrastructuur van Frits Philips lyceum-mavo

Een vangnet

De samenwerking is voor Acknowledge heel leerzaam gebleken. Zo kwamen we erachter dat het tijdens drukke periodes niet altijd mogelijk was om de ICT-afdeling van het Frits Philips lyceum-mavo op locatie te ondersteunen. “Het is wel fijn dat ik op zo’n moment kan afspreken dat iemand telefonisch stand-by staat. In de laatste weken van het project hebben we zelf een nieuwe internetlijn geïnstalleerd. We hadden samen een stappenplan opgesteld en tijdens de uitvoer kwam een monteur van Acknowledge kijken of alles goed ging. Zo’n vangnet hebben we wel nodig. Tijdens drukke tijden is dit dus een prima oplossing.” Richard is heel positief over de inrichting van de ICT-infrastructuur en de samenwerking met Acknowledge, met name de professionaliteit van de engineers en de manier waarop wordt meegedacht bij uitdagingen. Richard: “Jullie zijn het eerste bedrijf dat ook echt kan waarmaken wat ze zegt.”