Wat is ICT-infrastructuur?

Wat is ICT-infrastructuur?

Een goede ICT-infrastructuur heeft een positief effect op de prestaties, levert een hogere beschikbaarheid, is sterk beveiligd en biedt een uniforme werkplek voor je werknemers. Zo vormt een krachtige ICT-infrastructuur de basis van een sterke bedrijfsvoering. Maar wat is ICT-infrastructuur?

Alle computersystemen in je bedrijf én de ondersteunende software en tools die nodig zijn om ICT-toepassingen te beheren, te ontwikkelen en draaiende te houden vormen samen de ICT-infrastructuur. Zo’n infrastructuur bestaat dus uit meerdere componenten, zoals datacenters, besturingssystemen en devices van eindgebruikers. Samen vormen ze een platform dat aan de basis staat van jouw bedrijfsvoering.

ICT-infrastructuren worden steeds complexer. Bovendien vormen zaken als digitalisering, dataveiligheid en mobiel werken een steeds belangrijkere factor. Wij brengen de eisen die aan de ICT-infrastructuur binnen jouw organisatie worden gesteld in kaart en richten hem optimaal in. Zo is hij volledig toekomstbestendig!

We delen onze expertises graag! Daarom schrijven we regelmatig interessante blogs over diverse ICT-onderwerpen. Je leest ze hier!