Alles over collaboration

Alles over collaboration

Op afstand communiceren met collega’s blijkt nog best een uitdaging. Want niemand zit te wachten op hoge telefoonrekeningen en e-mails krijgen we al genoeg binnen. We geven je een aantal handige communicatietools en -tips waarmee je effectief op afstand samen kan werken. Zo kunnen jij en je collega’s plaats- en tijdonafhankelijk werken en blijft je organisatie productief en flexibel tijdens elke situatie. Hier leer je alles over collaboration!

Samenwerken met online communicatietools

Om je telefoonlijn en inbox zo veel mogelijk te ontlasten hebben we vier online communicatietools op een rijtje gezet die gebruikmaken van bijvoorbeeld chatten en videobellen om contact te houden met teamleden. Maar hoe kies je de juiste communicatietool? Dat hangt af van jouw organisatie. Maak daarom een goede afweging en bestudeer de voor- en nadelen van elke communicatietool, zodat je de beste keuze kan maken voor jouw organisatie.

  • Slack: snel en direct contact
  • Microsoft Teams: efficiënt samenwerken en vergaderen
  • Google Hangouts: digitaal bellen
  • WhatsApp: direct chatten en (video)bellen

Thuiswerken met Microsoft Teams

Zo maken wij voornamelijk gebruik van Microsoft Teams, vanwege de veelzijdigheid en de integratie met andere Microsoft 365-applicaties. Het biedt zo een integrale oplossing voor samenwerken binnen én buiten bedrijven en organisaties. Met Teams werk je met iedereen samen in dezelfde virtuele plek, waar je ook bent. De Teams-app maakt het mogelijk om te chatten, vergaderen, bellen en samenwerken in één digitale omgeving. Maar hoe zet je deze samenwerkingstool het beste in? Dat lees je in onze handleiding voor Microsoft Teams.

Lees onze handleiding voor Microsoft Teams

Created with Sketch.
Jasper de Krom
Jasper de Krom Marketeer

Onze thuiswerktips

De juiste communicatietool voor jouw organisatie zorgt er dus voor dat je optimaal kan samenwerken op afstand. Maar hoe zorg je er nou voor dat je thuis net zo productief werkt als op kantoor? Werk efficiënt thuis met deze tips:

  • Probeer een plek te vinden waar je jezelf goed kunt concentreren. Audiohulpmiddelen, zoals headsets en speakerphones, maken online samenwerken een stuk comfortabeler. Check onze webshop voor de beste producten voor jouw organisatie!
  • In Microsoft Teams deel je gemakkelijk documenten met je team. Iedereen kan bovendien tegelijkertijd het bestand bekijken en realtime wijzigingen aanbrengen.
  • We raden aan zoveel mogelijk te videobellen, omdat mensen zich vaak meer verbonden voelen als ze face-to-face kunnen spreken. Las ook regelmatig een pauze in voor eventuele vragen en gebruik de chatfunctie om meningen van de deelnemers te verzamelen.
  • Probeer ook wanneer je thuiswerkt het contact met collega’s te behouden. Een chatbericht is een goed alternatief voor het gesprekje bij het koffiezetapparaat. Houd regelmatig brainstormsessies, bijvoorbeeld met Microsoft Whiteboard, of las virtuele koffiemomenten in.

We vertellen je alles over collaboration!

Tools en tips genoeg dus! Maar hoe bepaal je nou wat het beste is voor jouw organisatie? Wij hebben ervaring met het begeleiden van implementatie- en adoptietrajecten voor collaboration tools, onder andere Microsoft Teams. Benieuwd naar de mogelijkheden? We weten alles over collaboration en vertellen je er graag meer over!