Verschillende soorten monitoring

Er zijn verschillende soorten monitoring die bedrijven kunnen gebruiken om de prestaties en beschikbaarheid van hun IT-infrastructuur in de gaten te houden.

Security-monitoring

Bewaakt de beveiliging van de IT-omgeving om eventuele dreigingen te detecteren en voorkomen.

SLA-monitoring

Controleert de prestaties van de IT-infrastructuur, zodat deze voldoen aan de overeengekomen Service Level Agreements (SLA’s)

SNMP-monitoring

Bewaakt de prestaties van netwerkapparaten, zoals routers en switches.

Uptime-monitoring

Controleert de beschikbaarheid van systemen en applicaties, zodat ze voldoen aan de verwachte uptime-niveaus.

VM-monitoring

Helpt bij het detecteren van problemen met de prestaties van virtuele machines, zoals overmatig gebruik van resources.

 

De voordelen van software voor remote monitoring

Remote monitoring-software is een belangrijk hulpmiddel voor organisaties die hun IT-infrastructuur willen bewaken en onderhouden zonder dat ze fysiek aanwezig zijn op de locatie waar deze staat opgesteld. In deze categorie zijn er verschillende soorten software voor monitoren, waaronder agents die op de servers en apparaten worden geïnstalleerd om de prestaties te bewaken en waarschuwingen te genereren bij problemen. Dankzij deze vorm van monitoring is er minder behoefte aan on-site onderhoud en krijg je realtime inzicht in de status van de IT-infrastructuur. De software helpt ook bij het verlagen van de operationele kosten, omdat de werkzaamheden minder arbeidsintensief zijn en er minder reistijd nodig is. Het zorgt bovendien voor minder downtime en een minimale impact van incidenten op de bedrijfsvoering. Bovendien kunnen de inzichten die de software je biedt helpen bij het identificeren van mogelijke verbeterpunten en het optimaliseren van de IT-infrastructuur.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van monitoring aan Acknowledge?
Het uitbesteden van monitoring aan Acknowledge heeft diverse voordelen, waaronder minimalisering van operationele kosten, diepgaande expertise van ICT-beheer en een verbeterde uptime en verminderde downtime. Het kan je ook helpen bij het voldoen aan wettelijke vereisten op het vlak van informatieveiligheid.

Hoe kan monitoring-software helpen bij het detecteren van beveiligingsdreigingen?
De software detecteert verschillende beveiligingsdreigingen, zoals pogingen tot inbraak, malware-activiteiten en ongeautoriseerde toegang. Door het monitoren van netwerkverkeer en systeemactiviteiten kan de software verdachte activiteiten detecteren en waarschuwingen genereren om de beveiligingsincidenten snel te identificeren en aan te pakken.

Is het mogelijk om de software aan te passen aan specifieke behoeften?
De software kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van je organisatie, zoals de soorten gegevens die worden verzameld, de frequentie van de metingen en de drempelwaarden voor waarschuwingen. De specialisten van Acknowledge helpen je graag bij het kiezen en aanpassen van de juiste software op basis van je specifieke behoeften. We leveren je vervolgens op maat gemaakte oplossingen voor de bewaking en optimalisatie van je IT-infrastructuur.