Secure Email Gateway

Secure Email Gateway

Van alle cyberaanvallen vindt maar liefst 95 procent plaats via e-mail. Phishingmails zijn bovendien steeds lastiger van de echte mails te onderscheiden. De Secure Email Gateway van Acknowledge is er voor alle organisaties die hun e-mailkanaal beter willen beveiligen.

Acknowledge Secure Email Gateway biedt een veiligheidsfilter in de cloud voor te ontvangen e-mail (inbound) en te verzenden e-mail (outbound). De software is inzetbaar bij elke organisatie, ongeacht de grootte of branche en ondersteunt veiligheidsnormen (ISO 27001, NEN 7510, NTA 7516) en archiveringseisen.

Is Secure Email Gateway ook geschikt voor jouw organisatie?

De Secure Email Gateway is er voor alle organisaties die hun e-mail beter willen beveiligen. Het sluit aan op alle mogelijke e-mailomgevingen: in de cloud (Microsoft 365, G Suite), on-premise of uitbesteed bij een dienstverlener (MSP). De outbound-dienst van Secure Email Gateway is bovendien ook bij uitstek geschikt voor organisaties die grip willen houden op applicaties die autonoom e-mails verzenden, zoals websites en CRM-systemen.

Inbound veiligheidsfilter

De inbound-dienst biedt bescherming tegen spam, malware, ransomware, virussen, phishing en het verloren gaan van e-mails. Doordat het spam tegengaat blijven je medewerkers productief. Daarnaast vinden links en bijlagen naar virussen, ransomware en malware hun weg niet meer naar de mailboxen van jouw organisatie. Secure Email Gateway controleert de e-mails zowel op de verbinding, de inhoud als de aflevering. De logging houdt de geschiedenis bij (afleverdetails) en bewaart tegengehouden e-mails (quarantaine). Hier vind je ook het archief (verwerkte e-mails). In de End User Portal kan de eindgebruiker alle ontvangen e-mails raadplegen en downloaden, quarantainemail vrijgegeven, spamgevoeligheid instellen en de eigen black- en whitelisting beheren.

Secure Email Gateway - inbound

Outbound veiligheidsfilter

De outbound-dienst beschermt tegen het verzenden van spam vanuit jouw organisatie, datalekken per e-mail en het verloren gaan van verzonden e-mails. Blokkades van uitgaande e-mails wegens blacklisting zijn verleden tijd. De reputatie van je organisatie blijft staan omdat je geen spam-markering krijgt. De outbound-dienst is bovendien heel geschikt voor organisaties die grip willen houden op applicaties die zelfstandig e-mails verzenden, zoals websites en CRM-systemen. Geclassificeerde e-mails worden gegarandeerd versleuteld afgeleverd. De outbound-dienst van Secure Email Gateway voert een autorisatie- en inhoudscontrole uit op alle mails, voordat ze worden afgeleverd bij de ontvanger. De logging archiveert de geschiedenis van de afleverdetails, de tegengehouden e-mails en de verwerkte mails. Via de End User Portal raadpleeg je de verzonden en geweigerde mails. Je kunt hier ook de spamgevoeligheid instellen en een rapportage per e-mail uitdraaien. Een groot voordeel voor zorgorganisaties is dat Secure Webhosting Outbound perfect aansluit op ZorgMail.

Secure Email Gateway - outbound
Created with Sketch.
Toni Donkers
Toni Donkers E-mail Security-specialist

Technische specificaties

De Acknowledge Secure Email Gateway gebruikt een aantal belangrijke toepassingen:

  • SaaS-oplossing zonder installatiekosten en investering bij één dienstverlener
  • Volledig beeld van het binnenkomend en uitgaand e-mailverkeer
  • AVG-conform: Europese oplossing gebaseerd op Zweedse software, Nederlandse dienstverlener en Nederlandse datacenters
  • Veelzijdig schild tegen beveiligingsbedreigingen die via e-mail de organisatie in komen (malware, phishing, virussen en ransomware)
  • Geavanceerde en aanpasbare spamfilter om productiviteitsverlies en onnodig gebruik van ICT te voorkomen
  • Spam- en malwarefilter voorkomt dat spam wordt verstuurd uit naam van de organisatie
  • Aparte omgeving voor e-mail in quarantaine, zodat ontvangers niet worden verleid tot (per ongeluk) klikken op een gevaarlijke URL in een spamfolder (hier is geen aparte verwerkings- en opslagcapaciteit nodig)
  • Transparant en eenvoudig in gebruik en minder gebruikersvragen dankzij portal- mailrapportages
  • Behoud van productiviteit bij storingen, omdat binnenkomende én uitgaande e-mail blijft behouden in de gateway

De kosten van Secure Email Gateway

Benieuwd geworden naar de kosten voor Acknowledge Secure Email Gateway? Vraag vrijblijvend ons prijsoverzicht aan. Natuurlijk kun je ook een vrijblijvende offerte opvragen voor Secure Email Gateway. Ontvang de eerste maand gratis bij een minimale contractduur van 12 maanden!

Secure Email Gateway CTA