Public cloud

Het grote voordeel van het werken in de cloud is dat je niet hoeft te investeren in hardware en infrastructuur. Steeds meer organisaties denken dan ook na over het geheel of gedeeltelijk omschakelen van on-premise naar de cloud. Maar voor je de stap neemt wil je natuurlijk eerst weten of de public cloud wel geschikt is voor jouw organisatie.

Public cloudproviders zoals Azure en Amazon stellen hun servers ter beschikking aan derden, zodat organisaties daar hun software op laten draaien en hun data opslaan. Maak je samen met andere organisaties gebruik van dezelfde server, dan spreek je over een public cloud. Op de server wordt het gedeelte voor jouw organisatie virtueel afgescheiden. Zo zijn al jouw gegevens afgeschermd van de overige gebruikers op dezelfde server. Via een internetverbinding hebben jij en jouw medewerkers altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens.

De public cloudprovider is verantwoordelijk voor investering in hardware, updates, onderhoud en reparatie. Dat maakt het ICT-beheer voor jou een stuk eenvoudiger. Met een internetverbinding en een zakelijk device kun je al aan de gang. Een ander groot voordeel is de schaalbaarheid. Public clouddiensten kunnen vaak snel op- of afgeschaald worden en je betaalt enkel voor wat je gebruikt. Zo kun je snel inspelen op veranderingen in de markt of veranderingen binnen jouw organisatie.

Azure public cloud

Onze aanpak voor de public cloud

Ons multi disciplinair team heeft ruime praktijkervaring en kan jouw organisatie vakkundig ondersteunen in de keuze voor de cloud.

Eerlijk advies

Afhankelijk van de gekozen oplossing informeren wij je over de voordelen én de nadelen.

Altijd en overal bereikbaar

Applicaties en data zijn 24/7 beschikbaar, waar en wanneer jij ze nodig hebt.

Makkelijk in beheer

Wij nemen de zorgen voor het beheer en onderhoud volledig van je over.