Werken in de cloud met de moderne werkplek

4 minuten leestijd
Werken in de cloud met de moderne werkplek

Om productief thuis en op afstand te werken zijn goede ICT-voorzieningen onmisbaar. Wil jij dat jouw medewerkers efficiënt (samen)werken? Laat ze dan werken in de cloud met de moderne werkplek!


De traditionele infrastructuur waarbij bestanden op harde schijven wordt opgeslagen en documenten via mails worden uitgewisseld maakt plaats voor een nieuwe manier van werken. Via de cloud kunnen jouw medewerkers altijd en overal werken en hebben ze toegang tot relevante applicaties, hun e-mailaccount, hun agenda en belangrijke documenten via één inlog. Werken in de cloud vraagt wel om een moderne werkplek. Maar wat houdt dit in?

Moderne werkplek van Acknowledge

Onze moderne werkplek sluit volledig aan op de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers en zorgt voor een verbeterde werknemerservaring. De basis van de moderne werkplek van Acknowledge is het Microsoft 365-platform, waarbij we Microsoft Teams zien als het startpunt voor alle medewerkers. Vanuit Teams navigeren medewerkers naar de applicaties waarmee ze kunnen samenwerken, maar bijvoorbeeld ook naar het bedrijfsportaal. Dit portaal biedt toegang tot (legacy) bedrijfsapplicaties, nieuws en eventueel andere informatiebronnen en handige workflows. Door oplossingen en diensten slim te combineren bieden wij een moderne, toekomstbestendige en veilige werkomgeving aan voor alle gebruikers. Een werkomgeving die toegevoegde waarde biedt aan gebruikers en de organisatie in staat stelt om snel in te spelen op nieuwe technologieën in het digitale tijdperk. We faciliteren bovendien een geïntegreerd en gedocumenteerd beheer waarmee jouw organisatie zelf de regie voert over de moderne werkplek.

Created with Sketch.
Jeroen Stokkink
Jeroen Stokkink Accountmanager cloudteam

De trends voor werken in de cloud

Met de moderne werkplek van Acknowledge spelen we in op de volgende trends:

Trend 1: van verouderde systemen naar de browser en de cloud

De digitale werkplek van Acknowledge is volledig vanuit de browser en voor een groot deel mobiel te gebruiken.

Trend 2: Toenemend aantal digitale transformatieprojecten

Papieren formulieren worden vervangen door digitale workflows en handtekeningen maken plaats voor sign-off.

Trend 3: Digitale behendigheid en werknemerservaring

Met ICT-trainingen en de juiste communicatiemiddelen motiveer je mensen om optimaal van de moderne werkplek gebruik te maken.

Trend 4: Power to the deskless worker!

De digitale werkomgeving zorgt ervoor dat jouw medewerkers de juiste digitale tools altijd en overal ter beschikking hebben.

Trend 5: Beveiliging van thuiswerkers en hun digitale werkplek

Informatieveiligheid is goed op orde en devices zijn beschermd (endpoint).

Trend 6: De fusie van intranetten en de digitale werkplek

Intranet is geïntegreerd met Teams, document management, procedures en protocollen.

Trend 7: Zeer persoonlijke, flexibele en intelligente werkplek

De juiste ICT-werkplek stelt medewerkers in staat altijd prestaties te leveren, op kantoor, thuis of onderweg.

Trend 8: Het gebruik van digital workplace-analytics

De impact en effectiviteit van de moderne werkplek meten we met de juiste analyses.

Automatisering

Organisaties gebruiken een toenemend aantal applicaties, wat een flinke afleiding kan vormen. Wil je de focus weer op het werk leggen? Verbind dan applicaties met elkaar om bedrijfsprocessen te automatiseren. De moderne werkplek sluit aan op deze behoefte om processen te automatiseren en één toegangspunt te creëren voor alle belangrijke meldingen, bestanden en applicaties. Door gebruik te maken van low-code-platformen met een intuïtieve gebruikersomgeving, zoals Microsoft Power Apps, stel je jouw ICT-medewerkers in staat om processen te automatiseren. Acknowledge maakt bovendien gebruik van HelloID (Tools4ever) om het proces van in- en uitdiensttreding of functiewijzigingen te automatiseren. Door middel van Identity and Access Management (IAM) wordt op een veilige manier toegang gegeven tot applicaties, nieuws en workflows op basis van rollen, rechten en profielen. Zo kun je precies bepalen welke medewerker toegang heeft tot welke toepassing.

ICT-security en informatieveiligheid

Werken in de cloud maakt je organisatie flexibeler en toekomstbestendig. Toch liggen er bij deze moderne manier van werken dreigingen op de loer voor de ICT-security en informatieveiligheid. Onze moderne werkplek is voorzien van een aantal belangrijk maatregelen om deze dreigingen tegen te gaan. De Secure Email Gateway herkent en blokkeert door middel van slimme veiligheidsfilters bedreigingen in e-mailverkeer, zorgt voor authenticatie en filtert automatisch op verdachte situaties. Een sterke back-up van Microsoft 365 slaat de gegevens van jouw organisatie op een locatie naar wens op, zodat je eenvoudig toegang hebt tot je data en deze altijd kunt herstellen bij gegevensverlies. En met behulp van single sign-on (SSO) loggen eindgebruikers eenmalig in, waarna ze automatisch toegang hebben tot meerdere applicaties en toepassingen binnen het netwerk. Daarnaast ondersteunen wij organisaties in awareness. Het herken van gevaren als phishing en CEO-fraude is immers de eerste stap naar een veiligere werkomgeving.

Benieuwd naar onze moderne werkplek?

De moderne werkplek van Acknowledge is een integrale dienst waarmee alle medewerkers in je organisatie volledig digitaal altijd en overal (samen)werken. Via één centrale omgeving wordt alles wat gebruikers nodig hebben om goed te presteren en de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke tools en processen verbeteren de productiviteit.