Vijf tips om efficiënter en productiever te werken

3 minuten leestijd
Vijf tips om efficiënter en productiever te werken

Als CEO focus je het liefst zoveel mogelijk op innovatie, strategie en de groei van je organisatie. Maar in de praktijk kom je hier vaak nauwelijks aan toe. In plaats daarvan ben je bezig met het managen van werknemers en simpele klusjes en pak je eigenlijk alles aan wat je maar tegenkomt. Herkenbaar? Met deze tips kun je efficiënter en productiever werken!


De vijf ICT-tips hieronder gaan jou en je werknemers direct tijdswinst opleveren. Zo kom jij weer toe aan wat je het liefst doet: ondernemen op strategisch niveau.

Blijf bij je core business

Het ICT-landschap wordt alsmaar complexer en moeilijker te beheren. Door je ICT (gedeeltelijk) uit te besteden krijg jij weer overzicht en controle en beheer je jouw capaciteit en bezetting op een effectieve manier. Wij nemen de ICT-zorgen graag van je over. Zo kun jij je weer focussen op de kernactiviteiten van jouw organisatie, in plaats van het draaiende houden van alle randvoorwaarden. Doordat wij doen waar wij goed in zijn kan jouw organisatie weer doen waar zij goed in is.

Werk met een projectmanagementtool

Als CEO klinkt het je vast bekend in de oren: niet weten waar de tijd blijft. Veel ad hoc bezig zijn, terwijl de belangrijke zaken blijven liggen, zoals strategie en beleid. Het is slopend voor zowel je energielevel als je concentratie om de hele tijd te worden afgeleid. De oplossing? Deel je werkdag met behulp van onze projectmanagementtool op in blokken. Per blok werk je aan één project. Wees streng voor jezelf en communiceer je manier van werken naar je medewerkers, zodat zij weten dat ze je niet kunnen storen. In de projectmanagementtool geef je prioriteit aan zaken en schat je in hoe lang je ergens mee bezig bent. Zo krijg je een duidelijk overzicht van je to-do lijst en heb je altijd een handige planning bij de hand.

Workplace happiness

Een gelukkige werkplek zorgt ervoor dat je werknemers creatiever, innovatiever en meer betrokken zijn bij je organisatie. Loopt een afdeling binnen jouw organisatie niet helemaal lekker en lukt het niet om hier verbetering in te krijgen? Dan zitten jouw medewerkers misschien wel letterlijk niet op de juiste plek. Maar hoe koppel je de juiste werkplek aan de juiste medewerker? Breng de persona’s van jouw werknemers in kaart, zodat je kan inspelen op hun wensen en behoeften. De ene werknemer heeft graag een vaste desktop, terwijl de ander altijd onderweg is en meer baat heeft bij een mobiel device. Zorg dus voor de optimale werkplek voor iedere persona, zodat iedereen op de juiste plek zit én ook nog eens efficiënter en productiever kan werken.

Vergaderen op afstand

Hoeveel afspraken en vergaderingen staan er elke week in jouw agenda? En hoeveel tijd kost het je om naar elke afspraak te reizen? Dit is kostbare tijd die de gemiddelde CEO liever gebruikt om na te denken over groei, doelstellingen en strategie. Vergaderen op afstand is daarom steeds gangbaarder, met als belangrijkste reden de tijdsbesparing die het oplevert. Fabrikanten spelen hierop in door nieuwe devices uit te rusten met conferencing keys en een goede audioset. In combinatie met de Skype voor Business-applicatie is het een perfect middel voor videovergadering. Deelnemen aan een videovergadering kan direct vanuit je agenda, met een device naar keuze, vanuit welke plek dan ook. Zo vergader je efficiënt en houd je tijd over voor belangrijke zaken.

Efficiënt (samen)werken

Samenwerken verhoogt productiviteit en efficiëntie, mits dit op een goede manier is ingericht. Door middel van collaboration integreer je allerlei vormen van communicatie met technologie in een samenwerkingstool. Kennis delen en samenwerken kan via e-mail, telefoon en chat, maar ook via de nieuwste technologische tools, zoals Microsoft Teams en SharePoint. Deze tools brengen jouw medewerkers, processen en gegevens bij elkaar en bieden teamleden de mogelijkheid om gezamenlijk in hetzelfde document te werken en te chatten met elkaar. Daarnaast kunnen gegevens gemakkelijk en snel met elkaar worden gedeeld. Kortom, dé manier om je medewerkers efficiënter, productiever en zorgeloos te laten werken.

Wil jij altijd op de hoogte blijven?

We brengen regelmatig blogs en whitepapers uit waarin we inspelen op belangrijke technologische trends. Blijf jij graag op de hoogte van het laatste nieuws en interessante ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze e-mails!