Krachtige informatieveiligheid met HelloID

3 minuten leestijd
Krachtige informatieveiligheid met HelloID

Informatieveiligheid is belangrijk voor organisaties. De focus ligt hierbij steeds meer op de controle van toegangsrechten binnen een netwerk. Met behulp van HelloID helpen wij onze klanten om hun informatie veilig te houden!


Voor organisaties is het belangrijk om te weten wie er inlogt in hun applicaties, informatiesystemen of databases en welke veranderingen zij doorvoeren. We noemen de controle hierop Identity & Access Management (IAM). Het wordt op beleidsniveau ingezet om te bepalen wie toegang mag krijgen tot welke systemen of databases. Met de IAM-tool HelloID helpen we samen met leverancier Tools4ever beveiligingsrisico’s te voorkomen bij ons én onze klanten.

Zo werkt HelloID

HelloID is een oplossing in de cloud voor de toegang tot applicaties binnen een bedrijfsnetwerk. “Gebruikers loggen eenvoudig in vanuit een veilig en gebruiksvriendelijk dashboard”, vertelt Mike van Eck, businessconsultant informatieveiligheid bij Acknowledge. “HelloID geeft hen vervolgens met één muisklik toegang tot de applicaties en benodigde data. De authenticatie vindt plaats via een login met gebruikersnaam en wachtwoord. Als extra beveiliging kan tweefactor authenticatie (2FA) worden ingezet om aan de strenge eisen op het gebied van databeveiliging te voldoen.”

Verlaging van de beheerlast

Door systemen te koppelen met HelloID worden rechten per medewerker centraal geregeld. Daardoor beschikken zij altijd over de juiste rechten en licenties om hun werk te doen. Mike: “Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat een oud-medewerker nog toegang heeft tot bedrijfsgevoelige informatie. Omdat gebruikers zelf meer controle hebben over hun eigen account is er bovendien minder ondersteuning nodig vanuit bijvoorbeeld een servicedesk.” Organisaties krijgen via HelloID ook beter inzicht in wie er inloggen en welke veranderingen zij doorvoeren.

De samenwerking met Tools4ever

Inmiddels is Acknowledge een partnership aangegaan met Tools4ever. Farid Ouachour, manager consultancy bij Tools4Ever, legt uit waarom zij voor ons kozen: “Wij kunnen ons echt vinden in de kernwaarden van Acknowledge: persoonlijkheid, betrouwbaar, flexibel. En ik denk dat we dankzij de combinatie van onze tool en jullie kennis van de verschillende branches nog beter aansluiten op de behoeften van onze klanten.” De consultants van Acknowledge houden hun kennis op peil via trainingen van Tools4ever, zodat Acknowledge geheel zelfstandig de implementaties van HelloID kan uitvoeren.

HelloID bij onze klanten

Onze klanten profiteren mee van het partnerschap met Tools4ever. Mike legt uit: “Met HelloID zijn we in staat een veilige oplossing uit te werken waar onze klant beter van wordt. We ontlasten de beheerafdeling en brengen het identiteitsbeheer weer helemaal op orde binnen een organisatie.” Inmiddels maken al meerdere klanten succesvol gebruik van HelloID.

IAM binnen jouw organisatie

Wil jij de toegangsrechten binnen jouw netwerk veilig inrichten? Onze securityspecialisten helpen je met de implementatie van HelloID. Ze staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek.