Hyperconverged systemen: dé all-in-one-oplossing voor jouw infrastructuur

3 minuten leestijd
Hyperconverged systemen - dé all-in-one-oplossing voor jouw infrastructuur

Wanneer jouw organisatie veranderingen ondergaat wil je eigenlijk dat je ICT-infrastructuur meebeweegt. Een schaalbare ICT-omgeving levert namelijk een snellere responsetijd en hogere beschikbaarheid, waardoor kosten worden bespaard. De all-in-one-oplossing ligt in het gebruik van hyperconverged systemen.


Organisaties zetten steeds vaker technologie en data in om beter aan de behoeften van klanten te voldoen en zo te groeien als bedrijf. Een sterke ICT-infrastructuur is de basis van deze groei. Traditionele infrastructuren voldoen echter niet meer aan de eisen van de hedendaagse ICT-afdeling. De basis moet dus mee innoveren. Hier bieden hyperconverged systemen de uitkomst!

De kracht van hyperconverged

Een hyperconverged systeem is een vooraf geconfigureerd en gevirtualiseerd serverplatform dat de software voor computing, storage, networking en beheer in één component bundelt. Het is speciaal ontworpen om eenvoudig op en af te kunnen schalen. Zo zet je snel en simpel geïntegreerde ICT-oplossingen in voor wisselende workloads en virtuele desktops, zowel remote of op locatie. Doordat je hiermee bespaart op personeelskosten en vloeroppervlak kun je jouw ICT-kosten aanzienlijk verlagen.

Indrukwekkende prestaties

De markt voor hyperconverged systemen groeit hard. In een rapportage van Forrester legt analist Naveen Chhabra uit dat deze flinke groei te danken is aan het gebruiksgemak, de schaalbaarheid en de betrouwbaarheid van hyperconverged ICT-omgevingen. Hij benoemt bovendien de wet van toe- en afnemende meeropbrengsten als belangrijke factor. De prestaties van de ICT-omgeving nemen bij verhoging van de capaciteit eerst toe, maar er komt een moment waarop de opbrengst af begint te nemen. Het gebruik van hyperconverged systemen rekt dit omslagpunt aanzienlijk op.

De volgende stap in ICT-systemen

Infrastructuren voor servers, storage en netwerken zijn van nature van elkaar gescheiden. Hyperconverged systemen hebben echter een revolutie doorgemaakt. Server- en storagecomponenten zijn inmiddels samengevoegd in één fysiek stuk hardware (appliance) met de software al op de hardware geïnstalleerd. In de markt zien we dat hyperconverged systemen steeds meer composable technologieën gebruiken. Hierdoor zijn ICT-managers veel beter in staat gevirtualiseerde resources te (her)indelen voor verschillende bedrijfsonderdelen.

Leg een goede basis

Hyperconverged systemen op basis van software-gedefinieerde ICT-infrastructuren bieden een perfecte oplossing voor de ICT-uitdagingen binnen jouw organisatie. Zo behaal je met minder resources meer flexibiliteit en beschikbaarheid en blijf je inspelen op de afhankelijkheid van jouw organisatie op de ICT.

Ontvang direct de gratis hyperconverged whitepaper

Jouw organisatie kan groeien op de basis van een sterke ICT-infrastructuur. Benieuwd of hyperconverged systemen interessant zijn voor jouw organisatie? Je leest er alles over in onze whitepaper.