Een nieuw tijdperk in besturingssystemen: van Windows 10 naar Windows 11

2 minuten leestijd
Een nieuw tijdperk in besturingssystemen: van Windows 10 naar Windows 11

Windows 10 is nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. In oktober 2021 introduceerde Microsoft het nieuwe Windows 11. Ze lieten weten dat de securityupdates voor Windows 10 vanaf oktober 2025 komen te vervallen. Maakt jouw organisatie gebruik van de meest recente van Windows 10? Dan stap je nu zonder aanvullende kosten over.


Sinds de lancering van Windows 11 door Microsoft heeft dit besturingssysteem veel aandacht getrokken van zowel consumenten als professionals. Met een reeks vernieuwingen en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger staat Windows 11 symbool voor een nieuw tijdperk in de evolutie van desktopbesturingssystemen.

Een frisse gebruikersinterface

Windows 11 valt meteen op door zijn vernieuwde gebruikersinterface. De iconische startknop en taakbalk zijn gecentreerd, wat zorgt voor een modernere en strakker ogende lay-out. Met afgeronde hoeken en een nieuw kleurenschema biedt het een frisse en meer gestroomlijnde gebruikerservaring. Deze visuele opfrisbeurt is niet alleen een lust voor het oog, maar maakt het ook gemakkelijker om door het systeem te navigeren.

Een nieuw tijdperk in besturingssystemen: van Windows 10 naar Windows 11

Verbeterde productiviteit

Een opvallende verbetering in Windows 11 is het nieuwe snap layouts en snap groups. Deze functies maken het beheren van meerdere open vensters eenvoudiger dan ooit, wat een groot voordeel is voor de multitaskende gebruiker. Het biedt een reeks voorgedefinieerde indelingen voor vensterbeheer, waardoor gebruikers snel en efficiënt kunnen werken. Microsoft introduceert bovendien een nieuw gepersonaliseerd widgetpaneel dat nieuws, weer, agenda en andere inhoud toont.

Eisen voor hardware en security

Windows 11 heeft strengere hardwarevereisten dan zijn voorganger, inclusief een TPM 2.0-chip en ondersteuning voor secure boot. Hoewel dit betekent dat niet alle oudere apparaten kunnen upgraden, zorgt het ook voor snellere prestaties, een betere batterijduur en een veiliger en efficiënter systeem. Met directe integratie van Microsoft Teams en verbeterde beveiligingsfuncties is elke organisatie klaar voor de toekomst van zowel thuiswerken als bedrijfsbeveiliging. De focus op beveiliging is duidelijker dan ooit, met ingebouwde functies die gebruikers beschermen tegen moderne cyberdreigingen.

Nieuwe norm voor besturingssystemen

Deze wijzigingen reflecteren de inspanningen van Microsoft om het besturingssysteem te moderniseren en aan te passen aan de huidige behoeften van gebruikers, met een bijzondere focus op gebruiksgemak, prestaties en beveiliging. Windows 11 is meer dan een update. Het is een herdefiniëring van wat een besturingssysteem kan zijn. Met zijn frisse interface, verbeterde productiviteitstools en focus op beveiliging is het de nieuwe norm voor besturingssystemen. Ben je op zoek naar een moderne, efficiënte en veilige gebruikerservaring voor jouw organisatie? Dan is Windows 11 zeker het overwegen waard!