Vulnerabilities identificeren

De IT-specialisten van Acknowledge identificeren IT-vulnerabilities op verschillende manieren. Een veelgebruikte methode is het uitvoeren van een security-audit. Tijdens zo’n audit wordt de IT-infrastructuur van je organisatie onderzocht op zwakke plekken en eventuele beveiligingsrisico’s in kaart gebracht. We werken ook met vulnerabilityscans, een geautomatiseerde scan die specifiek gericht is op het opsporen van kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur. De experts van Acknowledge kunnen daarnaast pentests voor je uitvoeren, waarbij vanuit de positie van een hacker wordt geprobeerd om je IT-infrastructuur binnen te dringen. De specialist gebruikt verschillende technieken en methodes om zwakke plekken in de beveiliging te vinden en uit te buiten. Dankzij deze methodes krijgt je organisatie inzicht in de beveiligingsrisico’s en kun je de IT-systemen beter beveiligen.

Onze oplossingen voor IT-vulnerabilities

Heeft onze expert een of meer IT-vulnerabilities geïdentificeerd? Dan zijn er verschillende oplossingen om de beveiliging van je IT-systemen te verbeteren. We adviseren je over de te nemen maatregelen om de gevonden kwetsbaarheden te dichten. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat er updates en patches worden geïnstalleerd of dat er nieuwe beveiligingssoftware benodigd is. We helpen je ook bij het opstellen van een beveiligingsbeleid en het trainen van medewerkers op het gebied van IT-beveiliging. Kiest je organisatie voor de managed services van Acknowledge, dan wordt je IT-beveiliging proactief gemonitord en beheerd. Dit houdt concreet in dat er continu wordt gecontroleerd op nieuwe beveiligingsrisico’s en dat er direct wordt ingegrepen als het systeem iets verdachts waarneemt. Door gebruik te maken van deze vorm van vulnerability-management krijgt je organisatie de kans zich te richten op de kernactiviteiten, terwijl je erop kunt vertrouwen dat de IT-beveiliging in goede handen is.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de meest voorkomende IT-vulnerabilities?
De meest voorkomende IT-vulnerabilities zijn onder andere verouderde software, zwakke wachtwoorden, ongepatchte systemen en het ontbreken van een goede firewall. Daarnaast zijn phishing-aanvallen en social engineering-tactieken ook methoden die vaak gebruikt worden om toegang te krijgen tot systemen. Het is belangrijk om regelmatig updates en patches te installeren en je medewerkers te trainen op het gebied van IT-beveiliging om dit soort kwetsbaarheden te verminderen.

Hoe kan ik mijn organisatie beschermen tegen een IT-vulnerability?
Het beschermen van een organisatie tegen IT-vulnerabilities begint met het bewustzijn van de risico’s en het implementeren van een goed beveiligingsbeleid. Dit houdt in dat er regelmatig security-audits en vulnerabilityscans worden uitgevoerd om zwakke plekken op te sporen en die vervolgens te dichten.