Wat zijn clouddiensten?

Wat zijn clouddiensten?

Veel organisaties kiezen voor de stap naar de cloud omdat dit hen meer beschikbaarheid, flexibiliteit en wendbaarheid geeft. Hierdoor kunnen zij sneller inspelen op veranderingen binnen de eigen organisatie en de markt. Maar wat zijn clouddiensten? Met een clouddienst wordt de hard- en software van je organisatie beheerd op een externe locatie, vaak door een externe dienstverlener of leverancier. Als organisatie huur je de clouddiensten, waardoor je via het internet toegang krijgt tot jouw data. Je hebt dus geen hardware meer in bezit.

We ervaren een verandering in het clouddenken. Voorheen gingen veel bedrijven op zoek naar één clouddienst voor hun totale ICT-behoeften. We zien nu een verschuiving naar puntoplossingen die gericht zijn op de wensen van een specifiek bedrijfsonderdeel. Bedrijven maken dus niet meer de overstap naar één cloud, maar naar verschillende clouddiensten. Deze diensten sluiten nog optimaler aan op de bedrijfsvoering en faciliteren eindgebruikers beter in hun dagelijkse werkzaamheden.

Of je nu op het punt staat om de overtap te maken, al volop in de cloud werkt of klaar bent voor een volgende stap in de digitale transformatie: onze whitepaper is jouw hulpmiddel om de juiste strategie en cloudroute voor jouw organisatie te bepalen.

We delen onze expertises graag! Daarom schrijven we regelmatig interessante blogs over diverse ICT-onderwerpen. Je leest ze hier!