Back-up en Disaster Recover as a Service

Back-up en Disaster Recovery as a Service

(Samen)werken op afstand is steeds meer de norm. Dankzij de digitale werkplek hebben jouw medewerkers toegang tot de juiste middelen om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Maar hoe zorg je er als organisatie voor dat jouw bedrijfsdata veilig blijft? Met een sterke back-up en Disaster Recovery as a Service is jouw informatie toegankelijk én beveiligd.

Back-up en Disaster Recovery as a Service is een hele functionele toepassing van de multi-cloud. Een back-up is een kopie van functionaliteiten en informatie. Dankzij dit systeem kunnen gegevens na verlies worden hersteld. Ga je nog een stap verder, dan kun je de cloud ook in zetten voor Disaster Recovery. Dit proces vol beleidsmaatregelen, hulpmiddelen en procedures maakt herstel van systemen na een calamiteit mogelijk. De Disaster Recovery richt zich op de technologieën die kritieke bedrijfsfunctionaliteiten en informatie ondersteunen. Back-up en Disaster Recovery as a Service zorgen er samen voor dat de bedrijfscontinuïteit is gegarandeerd.

Disaster Recovery as a Service

Sommige organisaties hebben maar één vestiging en daardoor niet de mogelijkheid om uit te wijken naar een eigen tweede locatie. Zij brengen hun back-up onder in een extern datacenter. Daarnaast zijn er bedrijven die hun back-up en Disaster Recovery zelf regelen, eventueel met de ondersteuning van een extern datacenter. Je kunt de diensten ook afnemen bij een ICT-dienstverlener (as a service), zodat je als organisatie niet zelf hoeft te investeren.

Off-site back-up

Volgens de veelgebruikte 3-2-1-regel moet je drie kopieën van jouw bedrijfsgegevens bewaren op twee typen opslag, waarbij één kopie op een andere locatie wordt opgeslagen (off-site). Maar het off-site opslaan van de back-up kan flinke uitdagingen opleveren, zoals een beperkte bandbreedte of explosieve toename van data. Veel organisaties hebben een gebrek aan de nodige resources voor de bouw of het onderhoud van een echte off-site back-upoplossing. Daarnaast hebben sommige organisaties een back-up op tape voor de off-sitekopie. Hiervan is het niet altijd duidelijk hoe snel deze informatie weer beschikbaar is bij een calamiteit.

Een veilige cloud

Door je diensten voor back-up, replicatie en Disaster Recovery naar de cloud te brengen stel je deze informatie buiten de organisatie veilig. Hierdoor kan eenvoudig een uitwijkmogelijkheid (Disaster Recovery) van de informatiesystemen worden ingericht en uitgevoerd. Daarnaast kunnen (tijdelijk) extra resources op de cloudomgeving van deze uitwijklocatie worden gebruikt. Wanneer nodig kun je de informatie hierdoor aan meer mensen dan normaal beschikbaar stellen.

Onze aanpak

Voor de off-site back-up van onze klanten gebruiken wij een Nederlands datacenter en end-to-end encryptie, zowel voor het versturen van de informatie als op onze systemen in het datacenter. Daardoor is de informatie altijd veilig versleuteld. Dankzij een snelle en flexibele verplaatsing naar de externe Disaster Recovery-locatie van Acknowledge is de continuïteit van de informatie én de organisatie gewaarborgd. Klanten hebben bovendien meteen inzicht en controle in hun hele externe back-up via één centraal portaal.