Hybride cloud

Organisaties die gaan werken in de cloud hoeven geen investeringen meer te doen in hardware en infrastructuur. Ze hebben bovendien altijd en overal toegang tot hun bedrijfsgegevens. Bij de hybride cloud maak je gebruik van de twee omgevingen (public en on-premise) die feilloos met elkaar communiceren.

De cloud biedt verschillende opties. De public cloud is flexibel en schaalbaar en er kan snel op veranderingen worden ingespeeld. Je betaalt bovendien alleen voor wat je gebruikt. De private cloud is daarentegen minder flexibel, maar geeft wel de mogelijkheid de server helemaal naar eigen inzicht in te richten en te beheren. Wil je van al deze voordelen gebruikmaken? Dan is de hybrid cloud iets voor jouw organisatie. Je blijft gebruik maken van jouw on-premise systemen en combineert deze met de software van de public cloud. Met de hybride cloud maak je dus geleidelijk de overstap naar de zakelijke cloud.

Het migreren van on-premise systemen is vaak kostbaar of moeilijk en is niet nodig als je ervoor kiest je hybride cloud zakelijk te gebruiken. Zo gaan de vaak hoge investeringen in on-premise systemen met bijbehorende infrastructuur niet verloren. Ook de veiligheid en betrouwbaarheid van de systemen blijft in handen van jouw organisatie. Voor bepaalde deelprocessen kan gekozen worden om deze in een public cloud onder te brengen. Het beste van beide werelden dankzij de hybride cloud voor zakelijk gebruik.

Hybride cloud

Onze aanpak voor de hybride cloud

Ben jij klaar voor de cloud, maar wil je nog geen afscheid nemen van je on-premise omgeving? De hybrid cloud maakt het mogelijk de overgang naar cloud computing geleidelijk en in kleine stappen uit te voeren.

Flexibiliteit

Bepaal zelf welke data en applicaties je in de cloud host en welke je on premise bewaart.

Schaalbaar

Schaal de hybrid cloud gemakkelijk op en af bij het stijgen en dalen van de werkdruk en je data.

Rustig overstappen

Zet je workloads stap voor stap over in de public cloud, zonder dat data verloren gaat.