Met de inzet van de juiste hardware standaardiseert YoungCapital haar werkplekken en kunnen alle werknemers flexibel werken.


Binnen onze organisaties veranderen dingen met de dag. Het is soms een uitdaging om leveranciers te vinden die zich snel kunnen aanpassen. Acknowledge kan dat.

Sophie KuijpersTeamlead IT-support bij YoungCapital

De ICT-afdeling van uitzendbureau YoungCapital greep de verbouwing van hun hoofdkantoor aan om gefaseerd de werkplekken in alle 36 vestigingen te vervangen. Als een van de vaste leveranciers werd Acknowledge uitgenodigd om mee te denken over de inrichting van de hardware. “We vinden het vooral belangrijk dat iemand YoungCapital snapt. Wij zijn niet standaard en dat weten we. Het gaat bij ons heel snel en daar moet je tegen kunnen, ook als leverancier. De flexibiliteit, het persoonlijke contact en de kennis van de producten die Acknowledge biedt is heel fijn”, vertelt Sophie Kuijpers, als teamlead IT-support verantwoordelijk voor het werkplekbeheer bij YoungCapital.

Een nieuwe standaard

Voorheen stonden op alle vestigingen van YoungCapital voornamelijk vaste pc’s en een stapeltje laptops. Die laptops raakten regelmatig kwijt of er waren er niet genoeg voorhanden. “We zien dat collega’s steeds vaker bij klanten werken. Alle medewerkers in de organisatie gaan daarom over naar een eigen laptop en flexwerkplekken met docking stations”, legt Sophie uit. Naast het hoofdkantoor zijn in 2018 ook tien andere vestigingen in het land verbouwd. Door uiteindelijk alle vestigingen van nieuwe werkplekken te voorzien kan elke medewerker in ieder kantoor gaan werken. Sophie: “We willen toekomstbestendig zijn door alles te standaardiseren. Als er nu iemand in dienst komt hoef je ze alleen een laptop mee te geven en ze kunnen overal in het land aan de slag.”

Hardwarelevering met unieke service

Toekomstbestendigheid door standaardisatie

Flexibel werken op een hoger niveau

Single-point-of-contact

Acknowledge werd als partner van YoungCapital al snel bij het project betrokken voor de hardwarelevering. “Via onze leverancier Dell kwamen we een aantal jaar geleden terecht bij Acknowledge. Dankzij de combinatie van een hardwareleverancier en een ICT-partner is onze dienstverlening verbeterd en hoeven we maar met één contactpersoon te schakelen. Bij Acknowledge hebben we bovendien de mogelijkheid om advies in te winnen over andere onderwerpen, zoals ICT-security of software”, vertelt Elwin van de Beek, verantwoordelijk voor IT-operations bij YoungCapital. Ook Sophie is heel tevreden over de samenwerking met accountmanagers Paul van Huijgevoort en Ellen Lodewijks van Acknowledge: “We kunnen voor de hardware heel snel met ze schakelen. Als je ineens 30 producten extra nodig hebt hoef je Paul of Ellen maar te bellen en het wordt meteen geregeld. Dat persoonlijke contact vind ik heel fijn. Acknowledge is een heel betrouwbare partij die altijd met je meedenkt.”

Goede voorbereiding

Een project van dit formaat vraagt om een strakke organisatie en goede voorbereiding. Aan het begin van 2018 zijn daarom al 300 werkplekken aangekocht die bij Acknowledge werden klaargelegd. Zo konden ze gemakkelijk worden afgenomen per batches van 50 of kleiner. Voor en tijdens de verbouwing kwamen de accountmanagers bovendien regelmatig bij YoungCapital langs om het verbouwingsplan door te nemen en advies te geven. “Tijdens de piek in het Hemelvaartweekend moesten we alle 300 werkplekken in het kantoor verplaatsen in vier dagen tijd. Doordat Acknowledge met ons meedacht en het voortraject begeleidde wisten we precies wat we moesten doen en stond alles klaar. Zo kregen we het voor elkaar!”, vertelt Sophie. Toch kende het project een aantal uitdagingen. De docking stations die waren uitgekozen als standaardwerkplek bleken onverwachts uit productie te worden gehaald (end-of-life). Sophie: “De accountmanagers van Acknowledge brachten ons op de hoogte en kwamen meteen met goede alternatieven.”

Doorlopende samenwerking

In de komende twee jaar krijgen ook de overige vestigingen nieuwe werkplekken. Voor het kantoor in Utrecht zijn bijvoorbeeld alweer 80 werkplekken besteld bij Acknowledge. Omdat eerder al is bepaald welke hardware standaard wordt gebruikt kunnen de werkplekken heel gemakkelijk en snel worden geleverd. Bij een volgend project zou Sophie weer voor Acknowledge kiezen: “Het project verliep supergoed, alle hardwareleveringen zijn op tijd gedaan en uitdagingen werden goed opgepakt. De accountmanagers van Acknowledge hebben altijd fijn meegedacht en wisten bijvoorbeeld ook wanneer de drukke weekenden eraan kwamen. Ik zou jullie wel een negen geven!”