VLC & Partners verhoogt de veiligheid van e-mailverkeer met de implementatie van Mimecast.


In de eerste week dat het draaide werden al meerdere fraudemails tegengehouden. Het bewees zich dus meteen."

Maarten KievitsProjectmanager IT bij VLC & Partners

Ondernemers en particulieren kunnen bij VLC & Partners terecht voor advies op het gebied van risicomanagement, verzuim, pensioen en private insurance. Deze klantinformatie is heel gevoelig. Extra belangrijk dus dat ze hun gegevens zo veilig mogelijk houden. VLC ging op advies van Acknowledge over naar een nieuwe oplossing voor e-mailsecurity. “We hebben nu veel meer mogelijkheden, waaronder meer controle voor de eindgebruikers”, vertelt Maarten Kievits, projectmanager IT bij VLC & Partners.

Keuze voor Mimecast

E-mailverkeer is nog steeds een van de belangrijkste ingangen voor cyberaanvallen. Een sterke e-mailsecurity is dus onmisbaar, iets dat VLC maar al te goed weet. Maarten: “We hadden aan het begin van elke maand last van CEO-fraude. Medewerkers die net in dienst waren werden via de mail zogenaamd benaderd door onze directeur met het verzoek iets te doen, zoals geld overmaken.” De oude oplossing voor de veiligheid van hun e-mailverkeer beschermde hier niet voldoende tegen. Daarom nam Maarten contact op met Acknowledge, waarop onze securityexperts adviseerden over te stappen op e-mailsecurity van Mimecast. “In de eerste week dat het draaide werden al twee of drie CEO-fraudemails tegengehouden. Het bewees zich dus meteen”, vertelt Maarten.

Meer controle

Mimecast werkt volledig in de cloud en maakt gebruik van geavanceerde technologie die aangepast kan worden op de wensen en behoeften van VLC. Gecertificeerde engineers van Acknowledge beschikken over de kennis en ervaring om de oplossing zo goed mogelijk in te richten. Engineer Wojciech Filipowski vertelt: “Mimecast controleert zowel inkomende e-mails als interne en uitgaande mails. Een van de belangrijkste eisen was dat medewerkers meer controle hebben over hun eigen e-mailverkeer, iets dat met de vorige oplossing niet mogelijk was.” Medewerkers van VLC hebben nu toegang tot hun eigen Mimecast-portaal waarbinnen ze zelf mails kunnen controleren en vrijgeven. Bij vragen of problemen kunnen ze terecht bij de ServiceDesk van Acknowledge.

Volledige inrichting op basis van de best practices van Mimecast.

Veilige e-mailomgeving voor de organisatie én haar klanten.

Medewerkers hebben meer controle over hun eigen mailverkeer.

Inrichting tweaken

Bij de inrichting van de oplossing is Acknowledge uitgegaan van de best practices van Mimecast. “We hebben geen instellingen overgenomen vanuit de oude mailfiltering, dus we zijn helemaal schoon begonnen”, legt Maarten uit. “In de eerste dagen nadat de inrichting klaarstond hebben we wat getweakt hier en daar. Soms werden iets te veel mails tegengehouden, dus dat moesten we wat ruimer instellen.” Maarten is blij dat je in Mimecast veel beter kan zien wat wordt tegengehouden en dat medewerkers zelf actie kunnen ondernemen. Hij vult aan: “VLC & Partners is overgenomen door Howden, een grote internationale verzekeringsbroker, en die waren blij dat wij al Mimecast gebruiken, want dat hebben ze zelf ook.”

Fijne samenwerking

Het project is in redelijk korte tijd neergezet, in totaal draaide de oplossing voor de veiligheid van het e-mailverkeer in twee maanden. De communicatie met Mimecast verliep via de engineer van Acknowledge. Maarten hoefde dus alleen te schakelen met de projectmanager en engineer van Acknowledge. Zij hadden een wekelijks voortgangsoverleg om de status van het project te bespreken. “Het was voor ons vooral belangrijk dat we onze wensen kenbaar konden maken en om een stukje projectbewaking te doen”, legt Maarten uit. “Ik vind het contact met Acknowledge altijd prettig verlopen. We kennen de mensen inmiddels en weten wat we van elkaar kunnen verwachten.” Hij geeft het project dan ook een mooie acht!