De uitrol van de nieuwe ICT-infrastructuur van Govers Accountants levert een omgeving die eenvoudig en beheersbaar is en de juiste performance levert.


Het meest innovatieve plan, een prijstechnisch sterk aanbod en een fijne langdurige samenwerking: daarom kozen wij unaniem voor Acknowledge.

Niels VogelsIT Auditor bij Govers Accountants

Elke vijf jaar vervangt Govers Accountants hun complete ICT-omgeving. Alle hard- en software wordt tegen het licht gehouden en komt er een nieuw plan om in te spelen op de ICT-behoeften van de komende vijf jaar, aangepast op de vernieuwingen in de markt. Meerdere partijen denken hierover mee en werken een plan uit. Vanuit dat plan begint Govers Accountants met een schone lei met als doel een flexibele, schaalbare en goed beschikbare ICT-omgeving neer te zetten. Het uitgangspunt: proven technology.

Een infrastructuur op maat

Het belangrijkste obstakel was om in te schatten welke ICT-middelen de komende vijf jaar nodig zijn. “Performance is en blijft een uitdaging. Het is een doorlopend proces en daar wilden we mee aan de slag”, vertelt Niels Vogels, IT Auditor bij Govers Accountants. De nieuwe ICT-infrastructuur moest eenvoudig te beheren zijn met een centrale uitrol van applicaties. Bovendien was er vraag naar werkplekonafhankelijke instellingen en decentraal werken zonder complicaties. Veiligheid staat hierbij uiteraard voorop. Uiteindelijk is er een compleet nieuwe infrastructuur (servers, switches, firewalls, wireless) opgebouwd naast de oude infrastructuur. Alle applicaties en functionaliteiten zijn stapsgewijs naar de nieuwe infrastructuur gemigreerd. Daarnaast zijn de medewerkers van een client-server-gebaseerde omgeving overgegaan naar een server based computing-omgeving op basis van Citrix XenApp.

Oplevering binnen de scope

Door aandachtig te luisteren naar de knelpunten, wensen en eisen van Govers Accountants konden we de juiste invulling geven aan de datacenter en werkplekken. “We hebben het hele traject samen met de klant gekeken naar toegespitste technische oplossingen die voldeden aan de gestelde eisen”, legt Gert-Jan van Hout, projectleider namens Acknowledge, uit. Door flexibel met onvoorziene omstandigheden om te gaan werd het project binnen de scope afgerond. Ook Niels is erg tevreden: “De doelen zijn behaald. Het meest trots ben ik op de oplevering. Deze was binnen de gestelde tijd. Het was krap, maar we hebben het gehaald. Daarnaast was er weinig overlast voor de medewerkers. In het weekend werd er hard gewerkt en op maandag kon iedereen aan de slag.”

Gemakkelijker te beheren werkplekken

Beschikbaarheidsgarantie van 99,9 procent

Veilige en flexibele infrastructuur

De doelen zijn bereikt

De werkplekken zijn eenvoudiger geworden en daardoor veiliger en beheersbaarder. Werknemers van Govers Accountants kunnen nu overal ter wereld de uniforme werkplek benaderen. Het management van de uitgerolde ICT-infrastructuur is gecentraliseerd en heeft nu zelfs een 99,9% beschikbaarheidsgarantie. Ook de servers zijn dynamischer in gebruik en beter beheersbaar. De gehele infrastructuur is nu veilig en flexibel. Niels vertelt hoe de werknemers het proces hebben ervaren: “Eindgebruikers zijn altijd kritisch op ICT. Daarom is het moeilijk om iedereen 100% tevreden te stellen. Als er iets ingewikkelds draait hebben sommige medewerkers daar last van, maar dat ligt aan de keuzes die we hebben gemaakt. Al met al valt het heel erg mee en zijn we tevreden.”

Een fijne werkrelatie

De samenwerking is van beide kanten uit goed bevallen, dankzij de korte lijnen, het snelle schakelen en de grote inzet van het team. “We gaven van tevoren aan dat creativiteit en flexibiliteit vereist was. De doorlooptijd was kort. In september werd de handtekening voor de uitrol van de nieuwe ICT-infrastructuur gezet en 1 december was alles klaar. Daarnaast was het team klein, wat het voor ons prettig maakte te communiceren”, vertelt Niels.