Met de Veeam-oplossing van Acknowledge is Dorel Juvinele verzekerd van continue databeschikbaarheid, waardoor de organisatie optimaal kan blijven groeien.


Als er downtime is telt iedere seconde. Met de oplossingen van Veeam en Acknowledge worden onze bedrijfsprocessen ondersteund en zijn we meteen weer up-and-running. Zo kan Dorel innovatieve, comfortabele en veilige eersteklasproducten blijven produceren.

Stephen HendriksInformation & Digital Director bij Dorel Juvenile

Dorel Juvenile is de grootste organisatie in jeugdartikelen, met bedrijven in ruim 100 landen. Het is Dorels missie om producten te ontwerpen, ontwikkelen en leveren die levens verrijken. Om haar missie te bereiken is Dorel afhankelijk van actuele, veilige en hyper-available data voor de gehele organisatie. Veeam biedt als wereldleider in Intelligent Data Management een platform voor organisaties die datamanagement willen automatiseren met de zekerheid om altijd over de meest recente data te beschikken. Acknowledge demonstreerde de mogelijkheden van deze Veeam Availability Suite tijdens een pilottraject in Dorels datacentrum in Parijs.

Het belang van data

Dorel Juvenile ontwikkelt bekende merken als Maxi-Cosi, Tiny Love, Cosco, BéBé Confort en Infanti. De organisatie heeft 7.000 professionals in dienst in 25 landen. Onder het motto ‘Zorg voor waardevol leven’ helpen ze families om zorgeloos te leven met producten die het hoogst scoren in klantrecensies. Dorel heeft een reputatie verkregen voor haar gerespecteerde merken en ze zijn erop gebrand om te voldoen aan de veiligheidswetgeving in de markt. Ze wijden zich aan de ontwikkeling van innovatieve kwaliteitsproducten, zoals autozitjes, kinderwagens en babymonitors. Elk product blinkt uit in veiligheid, design en bruikbaarheid, zodat ouders zich geen zorgen hoeven te maken. Het ontwerpen, ontwikkelen en testen van Dorels producten vindt allemaal in-house plaats. Data is dus erg belangrijk voor de gehele bedrijfsvoering. Als er geen gegevens beschikbaar zijn kan het bedrijf haar standaard voor kwaliteit niet hoog houden, waardoor de veiligheid van kinderen in gevaar komt.

Communicatie met klanten

Naast het creëren van producten die door klanten worden beloond met de hoogste beoordelingen behoudt Dorel ook een sterke digitale connectie met klanten. Door betrokken te zijn bij families en retailers over de hele wereld verzamelt Dorel inzichten die nodig zijn om te innoveren en continu te verbeteren. Ook voor dit proces is data essentieel. “Beschikbaarheid van data is cruciaal voor onze bedrijfsvoering”, zegt Stephan Hendriks, Information en Digital Director bij Dorel Juvenile. “We kunnen ons geen langdurige downtime veroorloven, omdat dit onze business serieus zou bedreigen. Voor onze productie- en logistieke processen en om met onze klanten te communiceren via digitale kanalen hebben we 24/7 data nodig. We moeten flexibel en agile zijn.”

Beschikbaarheid over de meest relevante data

Flexibiliteit en 24/7 bereikbaarheid

Productie met een hoge kwaliteitsstandaard

Snel, betrouwbaar en flexibel

De bestaande oplossing voldeed niet meer aan de hoge eisen, waardoor de integriteit van gegevens in gevaar kwam. Tom Beekmans, Technical Engineer bij Dorel:”Het was duidelijk dat onze bestaande oplossing end-of-life was en dat we een nieuwe nodig hadden. Het moest aan drie belangrijke eisen voldoen: makkelijke implementatie, gemakkelijk in gebruik en onafhankelijk van de gebruikte hardware. We wilden meer flexibiliteit voor ons management, de capaciteiten versterken en hardware integreren.” Acknowledge speelde als ICT-partner van Dorel een belangrijke rol in de overgang naar de Veeam Availability Suite. “Veeam is heel gebruiksvriendelijk en intuïtief, wat betekent dat het in enkele minuten kan worden uitgerold”, vertelt Tom. “Disaster recovery staat hoog op onze agenda. Instant VM Recovery ondersteunt dit op een efficiënte manier. We gingen live met Veeam in het eerste kwartaal van 2018 en de oplossing is tot nu toe heel stabiel gebleken.”

Back-up als verzekering

Zoals veel andere bedrijven krijgt Dorel te maken met sterke datagroei, vooral voor onderzoek en productontwikkeling. “Uiteindelijk is back-up een verzekering die je nodig hebt”, vertelt Tom. “Dankzij dit nieuwe platform zijn we verzekerd voor beschikbaarheid en integriteit voor zo’n 1.200 gebruikers. De grootste voordelen zijn gebruiksgemak, lage kosten, eenvoudig management en maximale flexibiliteit. Veeam is heel gebruiksvriendelijk, wat betekent dat we minder afhankelijk zijn van de kennis van in-house experts. Met onze vorige oplossing kreeg ik regelmatig telefoontjes wanneer een wijziging moest worden doorgevoerd of een herstel had plaatsgevonden. Omdat dit nu een stuk gemakkelijker gaat zijn meer collega’s in staat deze taken zelf uit te voeren, wat een hoop waardevolle tijd bespaart.”

Klantbetrokkenheid

Met het Veeam-platform is de organisatie verzekerd van een onbeperkte beschikbaarheid aan betrouwbare operationele data, die de kwaliteit in design, ontwikkeling en productie van de producten ondersteunt. Dorel bespaart dankzij de gemakkelijke inzet en management bovendien duizenden euro’s aan consultancy- en onderhoudskosten. De digitale marketingkanalen zijn beschermd tegen dataverlies, waardoor de klantbetrokkenheid gedurende de gehele productreis geoptimaliseerd is. Acknowledge biedt met Veeam een flexibel kanaal waarmee Dorel meer informatie kan vergaren over de feedback van klanten. Zo krijgen klanten écht een plek aan de tafel bij Dorel.