Jouw Identity & Access Management veilig geregeld met HelloID

3 minuten leestijd
Jouw Identity & Access Management veilig geregeld met HelloID

Voor organisaties is het belangrijk om controle te houden over de toegangsrechten van hun netwerk. Je wil immers weten wie er bij je inlogt en welke veranderingen zij doorvoeren aan jouw applicaties, informatiesystemen of databases. Door de Identity & Access Management (IAM) in jouw organisatie goed in te richten blijft jouw informatie veilig!


Identity & Access Management bekijkt op beleidsniveau voor wie bepaalde systemen of databases open moeten worden gesteld. Uiteraard voor de werknemers van de organisatie, maar bijvoorbeeld ook voor klanten of leveranciers. Van iedereen die wil inloggen wordt de identiteit vervolgens geverifieerd. Een goede IAM helpt jouw organisatie om te voldoen aan de wettelijke eisen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met een IAM-oplossing kun jij namelijk precies aantonen wie welke informatie kan inzien en bewerken. Onze partner Tools4ever biedt met HelloID een moderne en veilige cloudbased IAM-oplossing. Farid Ouachour, manager consultancy bij Tools4ever, en Mike van Eck, businessconsultant informatieveiligheid bij Acknowledge, vertellen over het nieuwe partnerschap.

Begin van een partnerschap

Voor een aanbestedingstraject onderzocht Mike verschillende IAM-oplossingen, waaronder HelloID. Mike: “Ik ken Tools4ever al heel lang. Ik weet wat voor mensen daar zitten en dat zij er alles aan doen om een goede oplossing te ontwikkelen voor de klant. Ze luisteren echt naar de behoeften. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de eenvoud waarmee je als gebruiker of beheerder aan de slag gaat met HelloID. Bovendien past HelloID heel goed bij hetgeen dat wij willen bereiken op het gebied van Identity & Access Management.” Acknowledge en Tools4ever besloten een partnerschap aan te gaan om de krachten te bundelen. “Wij kunnen ons echt vinden in de kernwaarden van Acknowledge: persoonlijk, betrouwbaar en flexibel. Ze vormen ook een mooie basis voor het opbouwen van een langdurige relatie met een partner”, vertelt Farid. “En volgens mij is de kracht van Acknowledge vooral de kennis die ze hebben van de branches en organisaties.”

Jouw Identity & Access Management veilig geregeld met HelloID

De inzet van HelloID

Acknowledge ondersteunt organisaties in hun Identity & Access Management door met klanten in overleg te gaan, te bekijken hoe hun processen eruitzien en waar ruimte is voor verbetering. Farid: “Ik denk dat we met de combinatie van onze HelloID-software en de kennis van de verschillende branches die Acknowledge heeft nóg beter aansluiten op de behoeften van onze klanten.” Maar wat maakt HelloID zo’n goede tooling?

  • De software is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik, ondanks zijn uitgebreide functionaliteit. Het oogt overzichtelijk en je vindt heel eenvoudig de functies die je zoekt.
  • HelloID is volledig cloudbased, voldoet aan de ISO27001- en NEN7510-normen en kent hierdoor een hoge mate van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.
  • Het hart van IAM, de businesslogica, kun je volledig afstemmen op de organisatieprocessen. Informatie in HR-systemen wordt hierbij vertaald naar de juiste identiteiten en autorisaties in de juiste systemen.
  • Naast single sign-on (SSO) met conditionele toegang biedt HelloID standaard ook verschillende multi-factor authenticatiemogelijkheden en integreert naadloos met diverse bekende gratis authenticatieapps of tokens (bijv. Safenet). Hiermee los je in één keer de veilige toegang tot informatiesystemen op zonder hiervoor zelf een SSO-platform in te moeten richten en beheren.
  • Elke wijziging wordt als individueel proces verwerkt. Hierdoor heeft een blokkerende fout op één identiteit geen gevolgen voor de verwerking van alle andere wijzigingen.
  • Dankzij de zelfservicemogelijkheden heeft de eindgebruiker meer controle over zijn of haar eigen account en aanvragen voor toegang tot data en applicaties. Ook kunnen we gebruikers en managers proactief informeren over wijzigingen door middel van notificaties. Hierdoor wordt de servicedesk ontlast.

De voordelen voor organisaties

Mike legt uit hoe organisaties kunnen profiteren van het partnerschap: “Met HelloID zijn we in staat een veilige oplossing uit te werken waar onze klant beter van wordt. We ontlasten de beheerafdeling en brengen het identiteitsbeheer weer helemaal op orde binnen een organisatie.” Farid sluit zich hierbij aan: “Wij willen er bij Tools4ever voor zorgen dat we een simpele IAM-oplossing bieden die door iedereen beheerd kan worden, ook door partners. We willen zo min mogelijk complexiteit. Daarom zorgen we ervoor dat de software en documentatie van A tot Z op orde zijn. Maar we bieden bijvoorbeeld ook gratis trainingen aan consultants van partners en klanten.” Ook consultants van Acknowledge houden hiermee hun kennis op peil. Farid: “Hiermee bereiken we het doel dat Acknowledge geheel zelfstandig de implementaties van HelloID uitvoert!”

Ontdek de mogelijkheden!

Voor veel organisaties is het een flinke uitdaging om hun Identity & Access Management goed in te richten. HelloID maakt het toegankelijk én veilig. Benieuwd of HelloID ook geschikt is voor jouw organisatie? Onze experts vertellen je er graag meer over!