De voordelen van de moderne werkplek

3 minuten leestijd
De voordelen van de moderne werkplek

Het grootste voordeel van de moderne werkplek is dat werknemers altijd en overal kunnen (samen)werken. Sinds het begin van de coronapandemie is de vraag naar een dynamische manier van werken enorm gestegen. Een goed ingerichte moderne werkplek is dus onmisbaar voor toekomstgerichte organisaties.


Het inrichten van een moderne werkplek gaat verder dan alle vaste computers of thin clients vervangen door laptops. Met de juiste cloudoplossingen, software en devices kunnen jouw medewerkers waar en wanneer dan ook hun werk doen. We delen de belangrijkste voordelen van de moderne werkplek.

Efficiënter en flexibeler werken

Door van desktopcomputers en thin clients over te stappen op laptops en tablets geef je jouw werknemers een stuk meer flexibiliteit. Dit vraagt ook om een andere inrichting van je ICT-infrastructuur. Met de juiste cloudoplossing hebben je werknemers altijd en overal veilig toegang tot hun bestanden en belangrijke bedrijfsdata. Zo werken ze gemakkelijk thuis, op elke vestiging van je organisatie, in de trein of waar dan ook. Samenwerkingssoftware, zoals Microsoft Teams, zorgt er bovendien voor dat je efficiënter samenwerkt met collega’s en externen. De mogelijkheden tot chatten en (video)bellen besparen een hoop mailtjes! En door direct in dezelfde bestanden samen te werken wordt versiebeheer een stuk gemakkelijker.

De bereikbaarheid is hoger

Het inzetten van de moderne werkplek kan ook leiden tot geheel nieuwe businessmodellen. Door digitale technologie slim in te zetten brengt een organisatie haar klant beter in kaart, vindt nieuwe manieren van benaderen en verandert de klantrelatie. In de moderne werkplek is alle informatie digitaal beschikbaar. Hierdoor deel je bestanden en data gemakkelijk met collega’s, klanten en leveranciers. Bovendien ben je altijd en overal bereikbaar voor je klanten. Jouw medewerkers hoeven niet meer altijd af te reizen naar een klant. Een overleg dat online plaatsvindt bespaart waardevolle tijd en reiskosten. En het is vaak ook een stuk efficiënter voor de klant. Door als organisatie een moderne werkplek te faciliteren zijn je medewerkers beter en gemakkelijker bereikbaar.

Je bent altijd goed beveiligd

Wanneer alle bedrijfsinformatie digitaal beschikbaar is stijgt de behoefte naar een sterke beveiliging van je ICT-omgeving. Je wil immers dat je medewerkers zorgeloos kunnen werken én voorkomen dat je bedrijfsgegevens in gevaar zijn. Daarnaast speelt de wet- en regelgeving rondom privacy en security een steeds grotere rol voor moderne bedrijfsvoering. De moderne werkplek biedt security-oplossingen die het een stuk eenvoudiger maken om de complexe ICT-infrastructuur te beveiligen. Zo maak je gebruik van Mobile Device Management om vanaf één centraal punt je mobile devices te configureren, beveiligen en ondersteunen. En dankzij oplossingen als Identity & Access Management (IAM), multi-factor authenticatie en single sign-on werken jouw medewerkers ook een stuk veiliger.

De gebruiker staat centraal

Werknemers raken in hun vrije tijd steeds meer gewend aan technologische innovaties. Jonge afgestudeerden die nu op de arbeidsmarkt komen verwachten zakelijk te kunnen beschikken over dezelfde apps en devices die ze in hun privéleven gebruiken. Deze groep werknemers heeft bovendien een grote behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Ze willen thuis, bij de klant of op kantoor met hetzelfde gemak werken, zonder zich zorgen te hoeven maken over back-ups, prestatie en beveiliging. Door te voldoen aan de wensen en behoeften van deze groep werknemers houd je ze tevreden en gelukkig. Dit zorgt niet alleen voor meer werkplezier, maar als gevolg ook voor een hogere productiviteit en beter bedrijfsresultaat.

De moderne werkplek in jouw organisatie

Ben je benieuwd welke mogelijkheden de moderne werkplek biedt voor jouw organisatie? Onze experts vertellen je er graag meer over in een vrijblijvend gesprek. Laat ons weten met welke uitdaging we je verder kunnen helpen!