De belangrijkste productinnovaties van dit moment

3 minuten leestijd
De belangrijkste productinnovaties van dit moment

De nieuwste gadgets, revolutionaire smartphones of indrukwekkende ontwikkelingen. Productinnovaties spelen een steeds belangrijker wordende rol in ons leven. Deze innovatieve producten lijken bijvoorbeeld zo uit de toekomst te komen, maar zijn nu of binnen niet al te lange tijd al te gebruiken.


Je ziet pas echt hoe snel technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen als je om je heen kijkt en ziet welke producten nu al in de winkel liggen. Bedrijven die aan vernieuwende en innovatieve productontwikkeling doen blijven de concurrent voor en zorgen dat hun organisatie stevig in de markt staat. Behoefte aan wat inspiratie? Dit zijn de belangrijkste productinnovaties van dit moment.

De belangrijkste productinnovaties van dit moment - The Looking Glass

The Looking Glass

Jouw werk tot leven laten komen in 3D? Dat kan met The Looking Glass, een uniek holografisch display dat volumetrische en lichtveldtechnologieën combineert. Er worden 45 simultane beelden gegenereerd die samen één 3D-beeld vormen, en dat 60 keer per seconde. Zo beleef je een virtuele 3D-wereld zónder gebruik te hoeven maken van een VR- of AR-headset. Zet het display op je bureau en bewonder direct jouw ontwerp in 3D. Deze 3D-ervaring is zelfs gemakkelijk te delen! Een flinke verbetering tegenover de headsets die juist een geïsoleerde ervaring geven. Het is daarmee niet alleen een grote stap vooruit in de mogelijkheden van deze technologie, maar zorgt ook voor een aanzienlijke ontwikkeling in de maakindustrie.

Opvouwbare telefoons

Al eerder deden geruchten de ronde over een opvouwbare telefoon, maar in 2018 was het zover! De telefoon beschikt over twee schermen die zowel aan de binnen- als de buitenkant te bedienen zijn. Meerdere partijen geven aan met de ontwikkeling van opvouwbare telefoons bezig te zijn. De fabrikant Royole presenteerde haar prototype als allereerste, maar ook Samsung is ver met de ontwikkeling van een opvouwbare telefoon. De FlexPai van Royole komt in 2019 op de markt. De lanceerdatum van Samsung is nog niet bekend. Hoe het precies zit met de kwetsbaarheid van het kunststoffen scherm, de kwaliteit van de resolutie en de interface, het is allemaal nog even afwachten. Het is wél zeker dat hiermee een volledig nieuwe smartphone geboren is!

De belangrijkste productinnovaties van dit moment - Slimme stad Shanghai

Slimme stad Shanghai

Drijvende kassen, aquaponics, algenkwekerijen, beplanting op muren en verticale zaadbibliotheken. Deze productinnovaties horen allemaal bij het Plan Sunqaoi Shanghai om meer te voldoen aan de uitdagingen van de moderne samenleving. Alles is gericht op de verticale landbouw, omdat grondprijzen in Shanghai extreem hoog zijn. Alle restaurants, markten en andere plekken waar eten verkrijgbaar is moeten uiteindelijk volledig voorzien worden door de lokale landbouw. Sunqaoi Shanghai is een gedurfd experiment, maar het geeft wel een antwoord op de uitdagingen die de toekomstige leefomstandigheden van bewoners oproepen. Naar verwachting leeft namelijk zo’n 60 procent van de wereldbevolking in 2030 in megasteden. Dit zijn steden met een inwonersaantal boven de tien miljoen. Smart cities waarin gebruik wordt gemaakt van duurzame productinnovaties, een nieuwe kijk op de ruimtelijke indeling en publieke ruimtes zijn hierbij de uitkomst.

Ontvang direct het gratis Tech jaaroverzicht 2018-2019

Het Tech jaaroverzicht geeft je inzicht in de belangrijkste technologische trends en innovaties van nu én in de nabije toekomst. Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze productinnovaties? Download dan het Tech jaaroverzicht 2018-2019 en bereid je voor. De toekomst is namelijk dichterbij dan je denkt!