Het is een mooie kans om binnen te stappen in de wereld van IT!"

Tónie Bruijns - Trainee big data/DevOps

Op 1 december 2022 ging ik bij Acknowledge aan de slag als trainee big data/DevOps. Ik heb politicologie gestudeerd in Amsterdam, iets heel anders dus. Na mijn studie werkte ik bij de GGD en de Gemeente Tilburg. De grote hoeveelheid data die in deze werkomgevingen wordt verwerkt prikkelde mijn interesse in datavraagstukken en de interactie tussen gebruikers en data. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd ook vaak met computers bezig (ik game graag!). Toen ik werd benaderd voor dit traineeship was mijn interesse al snel gewekt.

“Alle specialiteiten van het traineeship komen terug”

In drie maanden tijd gaan de andere trainees en ik vrij intensief door alle lagen van IT heen. We worden zo echt klaargestoomd met een goede basis. Elke trainee komt namelijk met een ander niveau binnen. We volgen veel gastlessen, maken opdrachten in codetalen en behalen certificaten door zelfstudie. Ook werken we gezamenlijk aan een groepsopdracht. Daarin passen we alles dat we geleerd hebben toe in de praktijk. Onze groepsopdracht is het maken van een fictieve webshop. Hierin komen alle specialiteiten van het traineeship mooi terug. Sommige trainees focussen op de voorkant van de website. Hoe moet de website eruit komen te zien en welke functionaliteiten zijn nodig? Andere trainees kijken naar de software achter de website. En er zijn trainees die de database inrichten en beheren. Het leuke aan de groepsopdracht is dat je echt je eigen interesse mag uitspreken en veel met elkaar meekijkt. Heel leerzaam!

“Een mooi project met impact”

Het doel van het traineeship is om te specialiseren tot DevOps-engineer, Azure Operations-developer en big data-expert met kennis van Python of PowerBI. Tijdens het traineeship krijgen we de ruimte om te ontdekken waar onze grootste interesse ligt. Na mijn traineeship gaan ik en drie andere trainees direct aan de slag bij het UMC Utrecht, waar wij mee gaan werken aan de vervanging van het oude elektronisch patiëntendossier. Dit is een onwijs groot project waar in totaal zo’n 2.000 mensen aan werken. Een mooi project met impact waar je echt het verschil kan maken! Ik raad dit traineeship aan voor iedereen die interesse heeft in IT, maar misschien de juiste ervaring mist. Je kunt binnenkomen met minimale kennis en vormt gedurende het traineeship een mooie basis voor het werkveld. Daarnaast krijg je bij Acknowledge echt de kans om te blijven ontwikkelen en je kennis te vergroten.


Ook op zoek naar een leuke baan?

Ben je na het lezen van deze ervaring benieuwd geworden naar onze organisatie? Bel, app of mail onze corporate recruiters. Samen met jou zoeken zij naar jouw ideale baan bij Acknowledge!