(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Internet of Things

​Wat betekent ‘Internet of things’ nu voor jou? Vrijwel ieder nieuw apparaat is tegenwoordig op een of andere manier met het internet verbonden. Het idee is dat ons leven gemakkelijker wordt en dat we alles om ons heen kunnen besturen met de smartphone of tablet die we toevallig op dat moment vast hebben.

​Hoe helpt dit je in een bedrijfsomgeving?

Van PC’s, tablets en laptops, tot moderne rookmelders, deuropeners, verlichting en alarmknoppen. Allemaal zijn ze voorzien van een verbinding met het internet om met ons te communiceren. Maar hoe helpt dit in een bedrijfsomgeving? 

Had je al gedacht aan:

  • Sensoren voor warmte en vochtigheid in je productieomgeving. Ze monitoren precies of jouw productieomstandigheden optimaal zijn
  • Intelligente camera’s en toegangssystemen om jouw bedrijfspand extra te beveiligen
  • Sensoren die lichaamsfuncties meten, deuropeners en alarmknoppen in de zorg 

Uitdagingen

Natuurlijk is het prettig als je diverse zaken op een eenvoudige manier kunt besturen. Toch brengt het wat uitdagingen met zich mee. We worden steeds afhankelijker van technische oplossingen en we willen zeker weten dat het allemaal goed werkt. Daarnaast wordt er veel meer data verzameld. Uiteindelijk moet de data verwerkt worden om tot nuttige informatie te leiden. Op basis hiervan neem je de juiste beslissingen om acties te ondernemen. 

Wij helpen je 

Hoe we dit doen? Wij bieden je een monitoring framework waarbij gecontroleerd wordt of de diverse apparaten correct functioneren. We gaan ook een stap verder. 

Veel van de verzamelde informatie is van belang op jouw proces. Binnen ons monitoring framework brengen we dit proces in kaart en plotten we de ontvangen informatie op de juiste plek. Op deze manier weet je meteen of het apparaat correct werkt. Daarnaast zie je ook in één overzicht of je proces op de gewenste manier verloopt. 

De grote hoeveelheid data die je binnenkrijgt verwerken we op een geüniformeerde manier in onze BI oplossing. Deze Cloudoplossing geeft jou de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in de wereld van Business Intelligence te stappen. De grote hoeveelheid data die je binnenkrijgt verwerken we op een geüniformeerde manier in onze BI oplossing. Deze Cloudoplossing geeft jou de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in de wereld van Business Intelligence te stappen. 

Wij helpen jou om van de stortvloed aan data die je binnenkrijgt nuttige informatie te maken en daarmee je doelen te bereiken. 

Gerelateerde artikelen