(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Zorg voor een goede basis voor Back-up & Recovery en Disaster Recovery!

Heb je onze handleiding gelezen? Dan weet je dat geen enkele route naar de cloud hetzelfde is. De routeplanner helpt je bepalen hoe cloud-ready jouw organisatie is. Nu je de basics van cloud onder de knie hebt is het tijd om te kijken naar de manieren waarop je het toe kunt passen. Heb je al namelijk al eens nagedacht over het gebruik van Back-up & Recovery of Disaster Recovery?

 

Download direct de gratis handleiding

Een hele functionele manier waarop cloud wordt ingezet is als Back-up as a Service (BaaS) of Disaster Recovery as a Service (DRaaS). In het Back-up & Recovery-proces wordt een back-up gemaakt van functionaliteiten en informatie en worden systemen opgezet die gegevensherstel na verlies mogelijk maken. Ga je nog een stap verder, dan kun je cloud ook inzetten voor Disaster Recovery. Dit proces vol beleidsmaatregelen, hulpmiddelen en procedures maakt herstel van systemen na een calamiteit mogelijk. Disaster Recovery richt zich op de ICT die kritieke bedrijfsfunctionaliteiten en informatie ondersteunen.

Sommige organisaties hebben maar één vestiging en hebben niet de mogelijkheid uit te wijken naar een eigen tweede locatie. Zij brengen dit onder in een extern datacenter. Andere bedrijven regelen hun Back-up & Recovery of Disaster Recovery zelf, al dan niet met de ondersteuning van een extern datacenter. Back-up & Recovery of Disaster Recovery worden ook afgenomen als dienst bij een partner, zodat organisaties niet zelf hoeven te investeren.

Heb jij al eens nagedacht over het gebruik van Back-up & Recovery of Disaster Recovery? Zorg dat je de basis op orde hebt om een goede afweging te kunnen maken. Het scenario in dit stappenplan schetst een goed beeld van het belang van Back-up Recovery en Disaster Recovery. Als je vervolgens alle stappen doorloopt ligt er bij jouw organisatie een goede basis voor Back-up & Recovery en Disaster Recovery. Aan de slag! 

Gerelateerde artikelen