(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Onze monitoringstool APM krijgt een nieuw jasje!

Wij hebben onze gave monitoringstool APM in een nieuw jasje gestoken. Deze nieuwe versie (v3) van APM heeft een sexy en extreem snelle user interface gekregen die uiteraard ook op mobiele apparaten goed te gebruiken is. Omdat we toch naar de tekentafel moesten voor een nieuw ontwerp hebben we meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat slimmigheden aan APM toe te voegen.

Vanaf nu heeft APM een handige 'environment filter'. Hiermee wordt eenvoudig de scope van de weergegeven data aangepast. Dit is vooral voor managed service providers reuze handig!

environment-filter.png

Ook binnen de - soms erg grote - datasets hebben we intuïtieve filtermogelijkheden toegevoegd. Met een combinatie van 'quick filters' en 'custom filters' zoomen beheerders gemakkelijk en snel in op de voor hun relevante gegevens. Zo is op de 'problem' pagina het totaaloverzicht met meldingen te filteren met quick filters voor bijvoorbeeld het wel of niet hebben van een acknowledgement/ticket.

filters-op-problem-page.png

Een speciale quick filter is hier 'affected'. Sommige meldingen kunnen namelijk niet opgepakt worden omdat ze afhankelijk zijn van een andere melding. Dit zijn bijvoorbeeld specifiek gedefinieerde parent-child relaties. Met slim correleren zijn wij in staat om deze meldingen weg te filteren en een reductie van maar liefst 15% te realiseren. Op deze manier blijven er enkel 'actionable events' over. Een andere nieuwtje is de manier waarop wij data groeperen. Het is vanaf nu mogelijk de gemonitorde systemen (hosts) weer te geven als één lange lijst, of gegroepeerd per type of per omgeving.

groepering_APM.png

Om dit mogelijk te maken is er meer nodig geweest dan een nieuw jasje. Ook onder de motorkap is APM volledig op de schop gegaan. Uitleg over de techniek achter APM bewaar ik echter voor een volgende keer. Ben je nieuwsgierig naar de manier waarop wij met onze tooling het leven van een systeembeheerder een stuk aangenamer maken? 

Vraag direct een vrijblijvende demo aan!

Gerelateerde artikelen