(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Office 2016 de belangrijkste veranderingen op een rij!

Aanstaande dinsdag gaat de vernieuwde Office van Microsoft live. Office 2016 bevat nieuwe versies van onder meer Microsoft Word, Excel, Powerpoint en Outlook.

Office 2016 brengt gebruikers nieuwe mogelijkheden en functies. Belangrijk is de integratie met externe apps als Linkedin en Uber. Zo kunnen contacten worden opgevraagd vanuit Linkedin en kunnen taxiritten vanuit Uber direct in de Outlook agenda worden gezet.

     Office-2016-Microsoft-logo.jpg

Office in de cloud

In de nieuwe versie van Office is ook de integratie van Onedrive verder doorgevoerd. Bestanden die door gebruikers worden gemaakt worden voortaan standaard in de Onedrive schijf van de gebruiker opgeslagen, in plaats van op de lokale harde schijf. Ook bijlages van e-mail worden niet meer aan de mail zelf gekoppeld, maar direct in de cloud gezet.

Daarnaast maakt Office 2016 het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd aan hetzelfde document te werken, zoals dit ook in bijvoorbeeld Sharepoint mogelijk is. Daarmee wordt direct een einde gemaakt aan vele verschillende versies van document en onnodig onderling mailcontact.

Office-2016-wave.png

User interface

Zoals je mag verwachten krijgt de Office omgeving ook een update wat betreft de user interface. Microsoft wil het gehele Office-pakket graag een uniforme uitstraling en ‘look and feel’ geven. Dit zag je ook al met bijvoorbeeld de Android en iOS apps van Word, Excel en Powerpoint die sterk op één lijn werden gebracht. Office 2016 krijgt dan ook exact datzelfde uiterlijk.

Het is allemaal net een stukje strakker en moderner vormgegeven. Naast de prettige ‘look and feel’ is dit ook van groot belang bij Officegebruik vanaf touchscreens. Microsoft Office richt zich namelijk steeds nadrukkelijker op aanraakschermen, zonder daarmee functionaliteit voor traditionele toetsenbord- en muisgebruikers in te leveren.

Opties en toepassingen worden dus een stuk makkelijker toepasbaar en klikvriendelijker. Het lijkt daarom wel alsof er een aantal opties en mogelijkheden uit Word zijn gehaald, maar dat moet de praktijk nog uitwijzen. Het wordt in ieder geval wel een stuk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. 

Microsoft-Office-2016-voordelen.png

Voordelen van Office 2016

  • Vriendelijke user interface en ‘look and feel’
  • Integratie van externe apps
  • Veilig en gemakkelijk samenwerken en delen
  • Gebruiksvriendelijk voor zowel touchscreens als vaste pc’s en laptops
  • Alle documenten standaard in de cloud

Conclusie

Het lijkt erop dat Microsoft het Office pakket een stuk gebruiksvriendelijker heeft gemaakt, een ontwikkeling die we van harte toejuichen. Oudere versies van Office en de apps waren lang niet altijd even overzichtelijk en daardoor ook minder geschikt voor mobiele devices.

Aankomende week gaan we Office 2016 natuurlijk uitvoering testen en schrijven we graag over onze bevindingen. Volgende week schrijven we over onze eerste indrukken, stay tuned!

Gerelateerde artikelen