(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Hoe DiSC je organisatie positief verandert

In de blog over ‘de verandering van mensen’ noemde ik kort het écht leren kennen van je mensen. Je weet welke competenties je medewerkers bezitten (toch?), maar je wil ook weten wat de talenten van je medewerkers zijn, hoe de onderlinge communicatiestijlen zijn en waarom bepaalde conflicten structureel terugkeren.

Er zijn in de markt veel modellen en manieren om inzicht te verschaffen in de persoonlijke stijlen van je medewerkers. Veel van die modellen blijken te generaliserend of te complex te zijn. Als je geen psychologische achtergrond hebt, maar toch op eenvoudige wijze diepgaand inzicht wil krijgen in de talenten van je (nieuwe) medewerkers dan zoek je een model dat flexibel in te zetten is.

DiSCemployee.jpg

De DiSC methodiek is een uitermate geschikte manier om snel mooie mensgerichte resultaten te bereiken. DiSC is gebaseerd op “The emotions of normal people” van de Amerikaanse psycholoog dr. William Marston. Gedragspsycholoog John Geier vertaalde deze inzichten in een profiel dat wereldwijd verspreid werd en nu door miljoenen mensen omarmd wordt.

Door de wetenschappelijke onderbouwing, positieve insteek en laagdrempeligheid ben je in staat je medewerkers naar een hoger niveau te tillen: individueel, maar ook als team. Er is geen goed of fout en iedere stijl heeft sterke kanten. Je medewerkers zijn een combinatie van stijlen en nou net dat maakt de DiSC aanpak uniek en aansprekend. Je kunt DiSC o.a. inzetten voor:

  • Het eenvoudig opsporen van (verborgen) talenten
  • Het samenstellen van de meest optimale teams
  • Werving en selectie, waarbij DiSC een praktisch hulpmiddel is
  • Communicatiestijlen bepalen
  • Onderlinge conflicten structureel aanpakken
  • Leiderschapsontwikkeling en coaching

Als je met DiSC aan de slag gaat wil je er zeker van zijn dat je een trainer hebt die niet alleen de theorie beheerst, maar die ook het inlevingsvermogen heeft om je te ondersteunen bij de verankering van de methodiek. Je wil tenslotte niet afhankelijk blijven van een trainer maar van het geleerde je tweede natuur maken.

Binnen onze organisatie zetten we DiSC met veel plezier in. Onze relaties ervaren dagelijks de voordelen daarvan. Ben je benieuwd naar onze praktijkvoorbeelden of wil je meer weten of DiSC in het algemeen, neem dan vooral contact met me op.

Jasia Janssen - Teamcoach Acknowledge People

Aan de slag met bevlogenheid als businessmodel

De DiSC methodiek draagt bij aan het vergroten van geluk en bevlogenheid onder medewerkers. Ontdek hoe je op nog meer manieren bevlogenheid in jouw organisatie naar een hoger niveau tilt. Download het gratis whitepaper en ga direct aan de slag!

New Call-to-action

18px;">Bewaren

Gerelateerde artikelen