(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Ben jij op de hoogte van de laatste APM3 updates?

APM3 is begin oktober gereleased. Voor ons ontwikkelteam echter geen reden om het rustig aan te doen. Ondertussen hebben wij de nodige kleine en grotere bugfixes en verbeteringen doorgevoerd. Ook is er alweer nieuwe functionaliteit toegevoegd. Graag licht ik de belangrijkste aanpassingen even kort toe.

ICT-monitoring_Acknowledge.jpg

Monitoring

Binnen de monitoring-module is de werking van de Problems pagina geoptimaliseerd. Ook is het voor organisaties die niet gebruik maken van de ticket-koppeling met Priox nu mogelijk om meldingen te ‘acknowledgen’.

Visualizations

Het is nu mogelijk om op network maps het bandbreedte-verbruik realtime weer te geven!

plaatje 1 - bandwidth usage (view).png

De kleur van de pijl past zich aan aan de hand van het percentage, zodat direct inzichtelijk waar bijvoorbeeld eventuele bottlenecks in de WAN infrastructuur zitten.

Om dit in te stellen, kun je in the Visualizations module (edit mode) een ‘resource’ shape aan de map toevoegen. Na het selecteren van een host - bijvoorbeeld een router of switch – en als resource een network interface, kan de ‘Display mode’ op het nieuwe ‘bandwidth usage’ worden ingesteld. Nog even de pijltjes goed positioneren en het label op de gewenste plek plaatsen, en het is geregeld.

plaatje 2 - bandwidth usage (edit).png

Admin

Het eerste deel van de Admin module is vrijgegeven. Via de ‘Manage hosts’ pagina kunnen nieuwe hosts worden toegevoegd of worden verwijderd. Ook is het mogelijk hosts te valideren of een inventory te geven. De werking van de module is vrijwel identiek aan de management interface van APM2. De functionele werking althans; technisch is er een hoop veranderd!

Wij werken ondertussen hard verder aan overige admin-zaken, zoals het gebruikersbeheer. Uiteraard zullen we je blijven informeren over de ontwikkelingen rondom APM. Stay tuned!

Onze monitoringtool

Meer weten over onze tool? 

Gerelateerde artikelen

De cloud maakt zijn opmars

Ben je al actief in de cloud en wil je jouw cloudomgeving optimaliseren? Of weet je nog niet zeker of de cloud de juiste keuze i…

Lees meer
24 - 04 - 2018