(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

Aan de slag met een secure e-mail gateway

Onze hosted spamfilter is live! Hier hebben we de afgelopen tijd keihard aan gewerkt. En dat deden we niet alleen voor ons maar ook voor jouw organisatie. Op het gebied van security helpen we je graag op weg. We checken je domein en beveiligen waar nodig. 

Meerdere virusscanners en vertrouwde beveiligingsbedrijven

Momenteel gebruiken wij zowel Kaspersky als Sophos als CYREN als ClamAV met enkele extra virus- en spamdefinities. Met behulp van onze APM-SEG hebben we ervaring op gedaan en de beste virusscanner uitgekozen voor onze vernieuwde SEG. Daarnaast hebben we verschillende definities ontwikkeld om nog niet als spam gedetecteerde, ongewenste berichten uit te filteren.

De voordelen van onze security email gateway (SEG):

  • Gebruikersgemak
  • Autorisatie
  • Forum standaardisatie
  • Eenvoudig archiveren
  • Ondersteuning uitgaande mails

Gebruikersgemak

Alle gebruikers krijgen bij het ontvangen van het eerste spam bericht automatisch een notificatie. Daarin bevindt een account op de spamfilter om zaken als spamgevoeligheid en black- en whitelisting te regelen via onze spam portaal. Elke vrijdagochtend versturen we een rapport met alles wat is tegengehouden. Indien gewenst ontvang je de rapportage dagelijks. Ook is het mogelijk het rapport en beheer over het hele domein onder één account te zetten.

Externe verzenders krijgen het direct te weten wanneer een bericht niet aan is gekomen wegens vermoedelijke spam. Hij of zij krijgt daarbij de mogelijkheid om de ontvanger hiervan op de hoogte te stellen mits hij of zij zich kan identificeren als ‘ik ben geen robot’.

Authenticatie en autorisatie

In het tijdperk waar mailvervalsingen dagelijks voorkomen is het belangrijk om de mailflow (je domeinnaam) te beveiligen met authenticatietechnieken. Denk aan DMARC, DKIM, DANE, SPF. De mogelijkheid bestond al om e-mail alleen te leveren bij derden wanneer zij de encryptie (STARTTLS) gebruikten. Nu vereisen we dit ook met DANE. Alle logging van een e-mail bericht (niet alleen de headers dus) is dan ook beschikbaar via onze portal.

Het implementeren van DKIM ondertekening op je uitgaande e-mail is zo eenvoudig als het toevoegen van 1 DNS verwijzing. Neem contact op met onze servicedesk wanneer je je e-mail domein wil checken op aanwezigheid van de authenticatie technieken. We kijken dan samen in hoeverre we de beveiliging op gaan schroeven voor je e-mail domein.

Forumstandaardisatie

Binnen sommige organisaties (zoals gemeenten) is het al een vereiste om diverse technieken toe te passen met betrekking tot emailbeveiliging. Ook voor de zorg en financiële sector is het belangrijk hier iets mee te doen. Wij voorzien je hierin. We checken het domein en beveiligen waar nodig.

Archiveren

Omdat je een persoonlijk account hebt is het op de nieuwe spamfilter mogelijk om een archief in te zien van e-mails die alleen aan jou gericht zijn. Mocht er een probleem zijn met je mailbox dan gebruik je op onze spamfilter het archief om e-mails in te zien.

Ook is het mogelijk om een selectie van e-mails opnieuw aan te bieden aan je mailbox en direct te downloaden. Het archief houdt voor 30 dagen je e-mailbericht bij. Daarna wordt het constructief verwijderd.   Onze nieuwe Acknowledge Secure E-mail Gateway voorziet dus ook in een extra behoefte met betrekking tot back-up of een per direct beschikbare terugval mogelijkheid.

Ondersteuning uitgaande mail

Daar waar we eerst alleen inkomende e-mail ondersteunen, helpen we je nu ook bij uitgaande e-mail. Dit biedt mogelijkheden voor het vereisen van diverse beveiligingen bij de ontvangers maar je ziet ook alle e-mails en filtering in één portaal.

Heb jij nog geen antispam of virusoplossing voor e-mail? Of wil je simpelweg een stap zetten naar een meer secure variant neem dan contact met ons op. We rollen onze secure e-mail gateway soepel zonder verstoringen binnen jouw organisatie uit.

Gerelateerde artikelen