(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);

13 meest gehoorde cloudopvattingen

Je kunt er niet omheen: de cloud is hot! Toch bestaan er nog veel gedachten en misverstanden over het werken in de cloud. Benieuwd naar onze visie? Wij zetten de meest gehoorde opvattingen op een rij en leggen je uit hoe het zit in ons cloud-moodboard. 

Download direct het gratis cloud-moodboard

1. De public cloud is niet veilig
Dit misverstand horen we nog steeds vaak. De Oracles en Microsofts van deze wereld spenderen jaarlijks miljarden euro’s om de veiligheid te garanderen, een investering die een organisatie normaal gesproken nooit zelf kan doen. Public clouddienstverleners hebben dus meer middelen om de cloud te beveiligen dan een gemiddelde organisatie.

Helaas is niets ondoordringbaar. Zorg dus dat jouw data on-premise goed beschermd is. De clouddienstverlener zorgt voor beschermde data in de public cloud.

2. Je loopt achter als je geen gebruik maakt van de cloud
Veel organisaties werken nog met een on-premise-omgeving. Steeds meer diensten zijn in de toekomst echter alleen nog maar als clouddienst afneembaar. Veel bedrijven maken zonder dat ze het weten al gebruik van deze diensten. Een van de nadelen van een on-premise-omgeving is dat je verantwoordelijk bent voor je eigen software-updates. Deze worden in de cloud automatisch voor je geregeld.

Benieuwd naar alle cloudopvattingen? Download dan het gratis cloud-moodboard via bovenstaande button. 

Gerelateerde artikelen