(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);
testmsg

Pentesting en vulnerability assessment

Een penetratietest of pentest is een onderzoek om websites, applicaties, apparaten of een complete netwerkinfrastructuur te testen op kwetsbaarheden. Het is een gecontroleerde aanval op je systeem of systemen. Door het uitvoeren van pentests worden kritieke punten en aandachtspunten binnen een systeem vastgelegd. Daarop brengen onze security consultants de risico’s in kaart en brengen een advies uit hoe deze kwetsbaarheden kunnen worden gemitigeerd.

Interesse in pentesting en/of een vulnerability assessment? Vraag vrijblijvend meer informatie aan!
Pentesting en vulnerability assessment
Pentesting en vulnerability assessment

Zitten er gaten in je beveiliging? Je komt erachter met pentesting en vulnerability assessments!  

 

Pentesting: Hackers of andere kwaadwillenden vinden vaak de gaten in een systeem. Vooral op plaatsen waar je die niet verwacht. In de praktijk blijkt helaas vaak dat er ergens toegang mogelijk is. Onze consultants en specialisten laten verschillende vormen van aanvallen los op je systemen om te bekijken hoe het staat met het beveiligingsniveau van de systemen en infrastructuur. Hiermee krijg je dus inzicht in de mate waarin je organisatie bestand is tegen aanvallen. Daarnaast geeft het een pentest goede indicaties van de werking van de procedures en reacties in het geval van een incident. 

Voor onze penetratietesten gebruiken we verschillende technieken vanuit verschillende uitgangspunten, afhankelijk van de situatie en de behoefte die er is. Er zijn verschillende vormen van testing: white (of crystal) box, grey box en black box. Wij stemmen de manier van testen volledig af op jouw organisatie en de specifieke behoefte die er ligt. Zo wordt jouw systeem altijd op de meest grondige wijze getest en ben je zeker van compleet advies voor de optimale beveiliging van je systemen!


Vulnerability management: naast penetratie testen voeren we ook vulnerability assessments uit. Een andere en tevens goede manier van testing. Bij een vulnerability assessment wordt er in tegenstelling tot een pentest niet daadwerkelijk ingebroken in een systeem. Er wordt wel een volledig en zo efficiënt mogelijk onderzoek uitgevoerd naar de kwetsbaarheden binnen systemen.

Een efficiënte wijze om een vulnerability assessment uit te voeren is het doorlopen van een uitgebreide checklist. Deze checklist is samengesteld op basis van best practices en veel voorkomende security issues. Door middel van het assessment worden kwetsbaarheden in een systeem vastgesteld, gekwantificeerd en geprioriteerd. Hierdoor krijg je een compleet inzicht in de status van de beveiliging, de eventuele gaten die erin zitten en de urgentie van het aanpakken daarvan.


De voordelen van IT security bij Acknowledge

SOLIDE BASIS

IT security als strategische bescherming voor je organisatie.

ORGANISATIECONITUÏTEIT

Oplossingen ondersteunend aan bedrijfsprocessen.

KOSTENEFFICIËNT

Ingericht op basis van efficiency en je functionele behoeften.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over pentesting en vulnerability assessments!

 

zie welke klanten voor Acknowledge kiezen