Een hogere efficiency van medewerkers dankzij mobiel werken

4 minuten leestijd
Een hogere efficiency van medewerkers dankzij mobiel werken

Onderzoek wijst keer op keer uit dat efficiënt samenwerken de productiviteit van werknemers verbetert. Efficiency en productiviteit zijn de basis van een goed bedrijfsresultaat, maar dragen ook bij aan de kwaliteit van je producten of dienstverlening. Organisaties doen er dus goed aan om te investeren in middelen en applicaties die efficiënt mobiel werken stimuleren.


Samenwerking vindt tegenwoordig lang niet altijd meer face-to-face plaats. Werknemers werken steeds vaker buiten kantoor en moeten dus op afstand met hun collega’s of klanten kunnen communiceren. Wil je als organisatie je prestaties blijven verbeteren? Faciliteer dan (samen)werken op afstand, ook wel mobiel werken genoemd. Wij geven je vast een paar handige tips waarmee je meteen aan de slag kunt gaan! Zo zijn jouw werknemers efficiënter én productiever.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Slechts de helft van alle medewerkers geeft aan het meest productief te zijn achter hun eigen bureau. Dit is een van de redenen dat steeds meer organisaties de laatste jaren het plaats- en tijdonafhankelijk werken zijn gaan faciliteren voor hun werknemers. Met name de jongere generatie heeft tegenwoordig de behoefte om overal en wanneer ze maar willen te kunnen werken. Door hierin te voorzien trek je niet alleen meer potentiële werknemers aan, maar kunnen je huidige werknemers ook efficiënter werken. Ze zijn bovendien meer tevreden in hun werk. En tevreden medewerkers zijn over het algemeen een stuk productiever. Luister dus naar de wensen en behoeften van je organisatie en speel hier handig op in.

Communicatie op afstand

Waar telefonie vroeger de belangrijkste manier was om informatie op afstand uit te wisselen, hebben medewerkers tegenwoordig tal van mogelijkheden om in contact te komen met collega’s of relaties. Hierdoor zijn ze beter bereikbaar en werken ze efficiënter. Beslissingen worden bovendien sneller en gemakkelijker genomen. Met de opkomst van verschillende technologische ontwikkelingen en handige tools verandert de manier van samenwerken. Door verschillende manieren van samenwerken te faciliteren zijn jouw eindgebruikers productiever, effectiever en mobieler dan ooit! Een van deze manieren is samenwerken op afstand middels videocommunicatie. Met het toenemende gebruik van mobiele devices wordt ook de toepassing van videocommunicatie-oplossingen steeds populairder. Een goed voorbeeld hiervan is Skype for Business. Door het gebruik van videocommunicatie-oplossingen kan er op afstand worden samengewerkt. Dit zorgt automatisch voor een efficiëntere samenwerking.

Mobiel werken met flexplekken

Mensen denken bij mobiel werken vaak aan medewerkers die buiten de deur zijn, maar dit geldt ook voor de kantooromgeving zelf. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om te werken met flexplekken in plaats van de traditionele vaste werkplek. Deze flexplekken zijn op verschillende manieren in te richten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van thin clients, kleine computers waar de medewerker met zijn of haar persoonlijke inloggegevens kan inloggen, of monitoren met docking stations waar je een laptop aan kan koppelen. Flexplekken kunnen bijdragen aan een betere samenwerking en interactie tussen collega’s. Door flexplekken in te richten binnen jouw organisatie geef je de efficiency, productiviteit en kwaliteit van jouw dienstverlening dus een flinke boost!

Single sign-on

Jouw eindgebruikers gebruiken tegenwoordig vaak meerdere devices en tal van applicaties voor hun dagelijkse werkzaamheden, met ieder hun eigen inloggegevens. Al deze verschillende wachtwoorden brengen veiligheidsrisico’s met zich mee. Het is bovendien niet efficiënt om overal telkens opnieuw je wachtwoord in te moeten vullen. Met single sign-on hoeven jouw eindgebruikers maar één keer in te loggen en hebben zo direct toegang tot al hun applicaties. We adviseren je wel hierbij gebruik te maken van multi-factor authenticatie (MFA). Het MFA-systeem ziet wanneer de gebruiker op een extern netwerk of een externe applicatie inlogt en vraagt, naast het reguliere wachtwoord, ook om een code. Deze code kan bijvoorbeeld per sms worden doorgestuurd naar de mobiele telefoon die gekoppeld is aan de specifieke gebruiker. Daarnaast wordt steeds vaker gebruikgemaakt van biometrische eigenschappen, zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning, of bijvoorbeeld pincodes. Zo faciliteer je een veilige en efficiënte manier van inloggen voor jouw eindgebruikers.

Ontvang direct de gratis mobilitywhitepaper

Werknemers die goed kunnen samenwerken op afstand zijn efficiënter én productiever. Het loont organisaties dus om hierin te investeren. In onze mobilitywhitepaper ontdek je hoe jouw werknemers zo gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk kunnen (samen)werken. Download hem gratis!