Tijdens de coronacrisis is ICT-detacheerder Acknowledge een belangrijke partner bij het vinden van het juiste ICT-personeel voor GGD GHOR Nederland.


Ik ervaar de samenwerking als prettig, professioneel en oplossingsgericht.

Angela VelbergKwartiermaker Informatievoorziening bij GGD GHOR Nederland

GGD GHOR Nederland is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Ze vormen de overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR). “Wij waren al ICT-dienstverlener van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland in Utrecht. Toen zij in de coronacrisis een grotere rol moesten gaan spelen namens de GGD’en zijn wij opgeschakeld om extra ICT-personeel te leveren in de vorm van detachering”, vertelt Rudy Mol, commercieel manager bij Acknowledge.

Snel opschalen

GGD GHOR Nederland speelt samen met de GGD’en een cruciale rol in de bestrijding van het coronavirus. Binnen GGD GHOR Nederland werd daarvoor een aparte corona-organisatie ingericht. Dit vroeg om een directe opschaling van nieuw personeel. “Vanuit Acknowledge zaten onder andere al een servicedeskmedewerker en een kwartiermaker voor het project Nu Niet Zwanger gedetacheerd bij de organisatie. Ze kenden ons dus al. Vandaar dat ze bij ons de vraag neerlegden om te helpen geschikt ICT-personeel te zoeken voor de nieuwe functies. We plaatsten via ICT-detachering onder andere servicedeskmedewerkers, functioneel beheerders, programmamanagers, projectleiders en securityspecialisten”, legt Rudy uit. Na een intensieve samenwerking die al meer dan een jaar actief is werken inmiddels bijna veertig mensen via Acknowledge bij GGD GHOR Nederland.

Hofleverancier van kwalitatief hoogwaardig ICT-personeel

Langdurig en betrouwbaar partnerschap voor ICT-detachering

Inspelen op maatschappelijke uitdagingen

Sollicitatieprocedure

Vanuit een aanbestedingsproces wordt een aanvraag voor nieuw personeel officieel bij Acknowledge uitgezet. Vervolgens gaat het team van Rudy aan de slag om geschikte kandidaten te vinden: “Eigenlijk proberen we gewoon de vacature te matchen met de juiste kandidaat. Vanuit dat perspectief gaan er mensen op gesprek bij GGD GHOR Nederland. Het is vervolgens aan hen om de kandidaat wel of niet aan te nemen.” Is het dan zo simpel als het klinkt? “Ja en nee. Er is en blijft een tekort aan goed personeel in de ICT-branche. Daardoor blijft het voor ons een uitdaging om geschikte kandidaten te vinden, zeker voor de lastigere profielen. Daar staat tegenover dat mensen het enorm leuk vinden om vanuit een ICT-rol maatschappelijk betrokken te zijn bij alles wat met corona te maken heeft. De kandidaten die we benaderen willen graag deze rollen vervullen”, vertelt Rudy.

Prettige samenwerking

Acknowledge is een van de leveranciers van ICT-personeel bij GGD GHOR. Die samenwerking verloopt heel goed. Rudy: “Soms zijn onze contactpersonen bij GGD GHOR Nederland minder goed bereikbaar, maar daar heb ik gezien de huidige situatie alle begrip voor. En uiteindelijk begrijpen zij onderaan de streep ook dat het belangrijk is dat ze snel moeten handelen wanneer wij geschikte kandidaten voor ze vinden. Gelukkig zijn ze heel tevreden over de kwaliteit van onze kandidaten.” Angela Velberg, kwartiermaker Informatievoorziening bij de GGD GHOR, sluit zich hierbij aan: “Ik ervaar de samenwerking als prettig, professioneel en oplossingsgericht. Rudy was in staat om onze organisatie en cultuur heel snel te doorgronden. Hierdoor kon het inhuurproces een stuk sneller plaatsvinden.”