Proactieve ICT-monitoring: het geheime wapen van succesvolle systeembeheerders

2 minuten leestijd
Proactieve ICT-monitoring: het geheime wapen van succesvolle systeembeheerders

Als gevolg van de opkomst van cloud computing en de digitale werkplek wordt de ICT-infrastructuur van organisaties steeds complexer. Systeembeheerders komen dan ook voor steeds meer uitdagingen te staan in het beheer van de ICT-omgeving. Een tooling voor proactieve monitoring voor de ICT biedt de uitkomst!


Als systeembeheerder ben je snel de gebeten hond wanneer er problemen zijn met de ICT-omgeving. Want bij systeemuitval loopt niet alleen de organisatie schade op, ook het imago van de ICT-afdeling en de beheerders in het bijzonder hebben hieronder te lijden.

Created with Sketch.
APM

Herken je dat?

Veel systeembeheerders herkennen deze uitdagingen:

  • Bij stroomuitval neemt de UPS het niet over als gevolg van een defecte batterij.
  • Een website werkt niet meer, omdat een SSL-certificaat is verlopen.
  • Een bestand kan niet worden hersteld, want de bijbehorende back-uptaak heeft al lange tijd niet goed gelopen.
  • Je moet van je gebruikers horen dat een systeem eruit ligt.
  • Je ontdekt pas dat de orderinterface niet meer loopt wanneer het al te laat is.
  • Medewerkers kunnen niet meer remote werken, omdat alle gebruikerslicenties al in gebruik zijn.
  • Netwerkproblemen blijken veroorzaakt door een wijziging die even snel tussendoor is uitgevoerd en niet is gedocumenteerd.
  • Je hebt eigenlijk geen idee welk deel van je dure lijncapaciteit nu wordt gebruikt.
  • Je reageert alleen op kwetsbaarheden die het nieuws of de kamer van de CIO halen.

Acknowledge Proactieve Monitoring voor de ICT-omgeving

Veel verstoringen worden voorkomen met goede proactieve monitoring voor de ICT. Bij Acknowledge snappen we dat monitoren verder gaat dan enkel naar services, schijfruimte, CPU- en geheugengebruik kijken. Acknowledge Proactieve Monitoring (APM) is dan ook gemaakt door systeembeheerders, voor systeembeheerders. Met APM in je gereedschapskist heb je full-stack zichtbaarheid. Zo blijf jij als systeembeheerder de controle houden.

Het succes van de systeembeheerder

Met APM word je tijdig gewaarschuwd als een SSL-certificaat gaat verlopen, een batterij aan vervanging toe is, back-uptaken stuklopen of er een configuratiewijziging op een firewall of switch heeft plaatsgevonden (inclusief back-up en versiebeheer). En de geïntegreerde vulnerabilityscanner geeft een actuele inzage in bekende kwetsbaarheden binnen de ICT-infrastructuur. Daar maak je de CIO en de CISO ook nog eens erg blij mee!

Daag ons uit!

Wil je zien hoe APM jou kan helpen om van brandjes blussen naar brandpreventie te gaan? Daag ons gerust uit! Laat weten met welke technische verstoring jij recentelijk te kampen hebt gehad en wij laten jou zien hoe Acknowledge Proactieve Monitoring dit kan voorkomen door tijdig problemen in de ICT-omgeving te signaleren.