Jouw werkplekken gestandaardiseerd in vier stappen

3 minuten leestijd
Jouw werkplekken gestandaardiseerd in vier stappen

Optimaal samenwerken, altijd en overal toegang tot je werkbestanden en productievere werknemers. Al met al brengen de verschillende devices in jouw organisatie een hoop voordelen met zich mee. Toch leidt die wildgroei aan devices er ook toe dat werkplekken lastiger te beheren zijn. Want hoe houd je al die verschillende merken en types bij? Met deze blog zijn jouw werkplekken gestandaardiseerd in vier stappen!


Het kiezen van de juiste hard- en software is niet altijd makkelijk. Je wil dat al je medewerkers blij zijn met een device, dat iedereen veilig kan werken en dat de werkplekken makkelijk te beheren zijn. Het is dan ook belangrijk dat je hard- en software kiest die past bij jouw organisatie, medewerkersprofielen en zakelijke ICT-omgeving. Met ons handige stappenplan gaat de standaardisatie van jouw werkplekken goed van start!

Stap 1: wensen en behoeften

Een wereld zonder technologie kunnen we ons eigenlijk al niet meer voorstellen. Toch is niet iedere medewerker even digitaal vaardig en heeft elke werknemer andere wensen en behoeften waaraan een device moet voldoen. Neem dus uitgebreid de tijd om diep in de ervaringen van jouw organisatie en haar eindgebruikers te duiken. Zijn er processen die niet optimaal verlopen? Leveren de huidige werkplekken onnodige problemen op? En zijn ze niet meer snel genoeg of is het design simpelweg achterhaald? Luister naar je werknemers en vraag ze vooral ook waarom ze bepaalde wensen hebben. Dit geeft vaak hele interessante inzichten. Door hier als organisatie op in te spelen kan de eindgebruiker productiever werken én ervaren ze ook meer plezier in hun werk en de daarbij behorende werkplek. De meest voorkomende wensen, eisen en behoeften kunnen worden verdeeld in een aantal medewerkersprofielen, ook wel persona’s genoemd.

Stap 2: inventarisatie

De medewerkersprofielen die je in de eerste stap hebt opgesteld vormen een mooie basis voor de inventarisatie. Hierbij staat de huidige situatie centraal. Aan de hand van de persona’s check je wat er mist, waar verandering nodig is of wat moet worden uitgebreid. Kijk hierbij ook naar de rol die ICT inneemt in je organisatie, hoe de huidige werkplekken eruit zien en welk merk nu al de voorkeur heeft. De inventarisatie geeft een duidelijk beeld van de best practices van de huidige situatie, maar laat ook zien waar nog winst te behalen valt. Deze stap is daardoor onmisbaar. Deze stap is daardoor onmisbaar voor de standaardisatie van je werkplekken.

Stap 3: invulling werkplekken

Je weet wat je medewerkers willen en hebt je inventarisatie tot in de puntjes uitgewerkt. Nu kun je aan de slag met de inrichting van je nieuwe werkplekken. Het uitgangspunt hierbij moet altijd de optimale eindgebruikerservaring zijn. Het is onze ervaring dat tevreden medewerkers een stuk productiever zijn. Bij de invulling van de werkplekken kijken we naar de juiste devices, applicaties en accessoires. Vaak speelt hierbij de voorkeur voor een bepaald merk een grote rol. Een goede ICT-dienstverlener kan je hier goed over adviseren en je zelfs demoversies van bepaalde devices laten testen. Ook de afnamevorm is steeds vaker een punt van discussie. Want koop je alles tegelijk aan of ga je toch voor een leaseplan? Die laatste optie heeft als voordeel dat je geen grote investering in één keer hoeft te doen om je werkplekken gestandaardiseerd te krijgen.

Stap 4: plusblokken

De eerste drie stappen hebben geleid tot een gedegen keuze voor de nieuwe werkplekken in jouw organisatie. Maar het plaatsen van de hard- en software is nog maar het begin. Wij vinden het belangrijk dat organisaties ook na het installeren van de werkplekken van een goede service kunnen genieten. Denk hierbij aan het pre-installeren van nieuwe devices, de afvoer van oude hardware, een beveiligde en verzekerde opslag van jouw hardware of de bekabeling op locatie. Deze diensten noemen wij plusblokken. Ze komen samen in een breed dienstenpakket op maat die de levering van hard- en software een stuk gemakkelijker maken voor organisaties. Zo zijn jouw werkplekken gestandaardiseerd!

Van advies tot implementatie

Met het bovenstaande stappenplan kun jij aan de slag gaan met de standaardisatie van de devices in jouw organisatie. Dit hoef je uiteraard niet alleen te doen! Wij begeleiden iedere stap en bieden ook na de implementatie de service waar jouw organisatie behoefte aan heeft. Deel je uitdagingen met ons, dan gaan we samen op weg naar de standaardisatie!